Орест Сарматський

Найбільша мрія кожного студента зібрала у Тернополі таки багацько юнаків та дівчат (фото)

День кар’єри – 2017 відбувся у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.

Понад півсотні представників фірм, підприємств, установ та організацій прибуло до ТНТУ для участі у Дні кар’єри-2017, який відбувся в Тернополі.

 - Переконані, що нинішня подія дозволяє студентам-старшокурсникам та випускникам ознайомитися із ринком праці, дізнатися безпосередньо  від роботодавців про вакансії та вимоги від них, умови роботи, отримати навички само презентації. Нині ми маємо понад 170 угод з різними компаніями, фірмами, установами та організаціями, де наші студенти проходять практику і багато хто з них після цього йде туди на роботу. Такий захід дозволяє наблизити наших випускників до підприємств та організацій, де є вакансії, що цікавлять випускників, встановити контакти із працедавцями у невимушеній відкритій атмосфері. Ми розуміємо, що сучасний ринок праці постійно змінюється, з’являються нові професії, зростають вимоги до вмінь і навичок працівників, їхньої освіти та професійного досвіду. Тому задля підвищення якості професійної підготовки фахівців в університеті створено раду  роботодавців, а на випускних кафедрах – експертні ради, які сприяють задоволенню потреб ринку праці у кваліфікованих кадрах, формуванню нових спеціалізацій, щоб знання та вміння наших випускників збігалися з очікуванням роботодавців, - розповів кореспонденту «ТЕРЕНу» ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, професор Петро Ясній.

unnamed (21)
unnamed (21)

У рамках заходу відбулися презентації фірм, підприємств, банків,   активно йшло безпосереднє спілкування роботодавців із студентами, випускниками, тривало укладення угод з університетом про співпрацю.

Особливістю цьогорічного Дня кар’єри – 2017 стало те, що його учасниками були не тільки роботодавці з Тернопільської, а й інших областей України.

unnamed (23)
unnamed (23)

День кар’єри, в роботі якого взяли участь перший проректор ТНТУ Микола Митник, проектор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук, організатор і модератор заходу - начальник відділу працевлаштування та практичної підготовки студентів вишу Ігор Равлів відбувався на кількох робочих майданчиках. Це - цільові аудиторії, в яких за відповідними фаховими напрямами було організовано співбесіди, презентації, вікторини, конкурси, зустрічі з роботодавцями.  

unnamed (24)
unnamed (24)

Особливо цікавими було спілкування із керівництвом та представниками Тернопільського заводу «Оріон», ТОВ «Завод газового обладнання «Альфа-Газпромкомплект», науково-виробчниою фірмою «КвотА»,  аграрний лідером України компанією «Агропродсервіс».

Зрозуміло, зараз говорити про результат такого широкомасштабного заходу, присвяченого профорієнтації студентів та випускників ТНТУ зарано. Але головний підсумок Дня кар’єри -2017 у тому, що багато хто із юнаків та дівчат з ТНТУ вже отримали своєрідний орієнтир у виборі майбутнього місця роботи. Адже, погодьтеся, кожен студент мріє, щоб вона була престижною, приносила як матеріальне, так і моральне задоволення.

unnamed (26)
unnamed (26)

unnamed (25)
unnamed (25)

unnamed (22)
unnamed (22)

unnamed (19)
unnamed (19)

unnamed (20)
unnamed (20)

unnamed (28)
unnamed (28)

unnamed (33)
unnamed (33)

   Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео