Учні з Тернополя матимуть змогу відзняти власну короткометражку

unnamed (34)

Зараз у нашому місті триває реєстрація на участь у проекті «Природа | Кіно», який націлений на учнів 8-10 класів.

Школярам пропонують протягом тижня створювати власні короткі фільми, які висвітлять важливі, на їхню думку, проблеми довкілля та екології. Так школярі за 5 днів напишуть власний сценарій і відзнімуть фільм на тему «Проблеми довкілля та їх вирішення на шляху до Сталого розвитку», тривалість якого до 3 хв.

Сам проект створений для тих, кого хвилює майбутнє планети і хто хоче спробувати змінити його на краще; кому цікаво знати, як створюють короткометражні фільми і хто мріє навчитися їх знімати, а також, хто хоче отримати організаторський і режисерський досвід.

 - Проблеми екології, що генерують люди, стосуються кожного жителя Землі. Відеоряд зараз є чи не самим поширюваним контентом в Інтернеті. «Природа|Кіно» - це проект для молодих людей, які переймаються своїм майбутнім, дбають про «Сталий Розвиток», мовою кіно хочуть привернути увагу своїх однолітків, бо їм жити (або виживати) на цій Планеті. Люди, яким сподобалося відео запам’ятають та поширять його, по-своєму зроблять крок у краще майбутнє. Крім того, у процесі виробництва короткометражок вони навчаться базової техніки зйомки і монтажу відеоряду, що завжди пригодиться, – зазначив ініціатор та натхненник проекту Юрій Собі.

Реєстрація для участі у проекті  триває до 26 квітня за посиланням.

Контактна особа: Юрі Собі, 0636820232.

26 березня 12:00 (неділя ) – відбудеться перше заняття-навчання у Medialab Ternopil.

26 березня - 2 квітня - тиждень зйомок та мастер-класів для зйомки шортфільмів

2 квітня о 16:00 - демонстрація шортфільмів у Народному домі «Перемога», визначення переможців шляхом голосування глядачів

У планах організаторів створення команди від кожної школи міста, а кращий ролик вибере публіка. Також кожен учасник отримає ЕКО-подарунок.

-  Цей проект є надзвичайно актуальним, з точки зору проблем та питань які він піднімає, - говорить Вероніка Дякович. - Крім того, це хороша можливість для школярів навчитись та спробувати для себе щось нове.

Організатори події – це громадські організації «Центр Культури міста Тернопіль», «Глибинний екологічний опір», «ВелоТернопіль», міський учнівський парламент «Наснага», «ЕкоАльянс» і Молодіжна Міська Рада.

Вибір читачів за тиждень

Відео