На Тернопільщині заклали камінь під ще один великий елеватор (відео)

Сьогодні, 24 березня, на Тернопільщині у селі Яструбове розпочали будівництво елеватора для компанії «Агропродсервіс». Там уже заклали перший камінь для майбутньої споруди. 

- В селі Яструбове планується побудова елеватора на 20 тисяч тонн. Елеватор передбачається, як логістика відгрузки на порти за кордон зерна, - сказав заступник директора з будівництва компанії «Агропродсервіс» Андрій Боярчук.

Яструбове не є традиційним аграрним український селом, а промисловою зоною. От і зараз структурний підрозділ «Агропродсервісу» Галицька зернова компанія розширює своє будівництво.

- Це зумовить створення нових робочих місць, а також надходження податків до бюджету Яструбівської сільської ради, - повідомляє сільський голова с. Яструбове Борис Самиця.

На території стоятиме 6 ємкостей, кожна з яких вміщатиме по 3 тисячі 300 тонн. Загальна вмістимість комплексу становитиме 20 тисяч тонн.

- Складається ситуація сьогодні так, що з ростом компанії та банку землі, зі збільшенням урожайності, елеваторних потужностей нам починає бракувати. Також бракує потужностей таких як тут, де є залізнична колія, де можна проводити відгрузку зерна, - повідомляє директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.

[embed]https://youtu.be/kytD57Y2oMs[/embed]

За давньою українською традицією  закладка першого каменя проходить із залученням священнослужителів, які освячують початок будівництва.

Вибір читачів за тиждень

Відео