Тернополянин Анатолій Сушко: “Без модернізації і оснащення «Ветсанзавод» не виживе” (фото, відео)

DSC_8877

Під час круглого столу на тему “Екологічні проблеми Тернополя: питання - відповіді” модератор, координатор центру «ДІЙ» в Тернополі Василь Томчишин запросив висловити експертну оцінку щодо стану ветеринарного заводу і чи достатньо у нього потужності для переробки не лише побутових відходів населення, а й відходів домашнього господарства та великих комерційних установ юриста, голову ГО «За чисте майбутнє» Анатолія Сушко.

Все ж експерт надав оцінку стану ДП «Тернопільський державний завод по переробці м’ясокісткового борошна «Ветсанзавод», де займаються переробкою органіки та решток тварин.

Анатолій Сушко запевнив, що припинення діяльності заводу принесе набагато більше шкоди екології, ніж його діяльність. Наголосив він на тому, що “без модернізації і оснащення даний «Ветсанзавод» не виживе”.

DSC_8865
DSC_8865

- Ми всі розуміємо суть даного заводу і діяльність його, яка полягає у тому, щоб усі відходи тваринного походження, рештки від тваринництва, від діяльності господарств, лікарень, шкіл, даний завод переробляв у кісткове борошно, - вів мову Анатолій Сушко. - Проте, діяльність заводу в певній мірі не відповідає вимогам санітарного законодавства, оскільки завод побудований ще в радянські часи - технологія на даний час є застарілою, тому без проведення модернізації, без вкладення відповідних коштів у модернізацію даного заводу говорити про те, що його діяльність не буде завдавати шкоди довкіллю, є неправильно. Однак іншого  методу вирішення питання поводження з відходами тваринного поводження на сьогоднішній день в Україні немає.

 

[embed]https://youtu.be/C4zSLYESUaw[/embed]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео