Тернополянам на замітку: від стресів люди набирають вагу

unnamed (22)

Тернопільський тренер розповіла, що згідно численним дослідженням вчені визнали, що стресові ситуації провокують процес набору ваги.

- Під час стресових ситуацій, відбувається викид декількох гормонів: адреналіну, кортиколиберину і кортизолу. Таким чином, мозок і тіло готуються до боротьби, - каже тернопільський тренер. - У короткостроковій перспективі адреналін знижує відчуття голоду, адже організм готується битися або бігти. Напевно ви відчували це під час сильного стресу, наприклад, перед іспитом, коли і думати про їжу не могли. Однак це триває недовго. Коли ефект від адреналіну зникає, основна роль відводиться кортизолу - гормону стресу, що у свою чергу збільшує апетит і змушує нас віддавати перевагу жирній їжі.

Стрес - це палиця з двома кінцями. Спочатку він може поліпшити ваше самопочуття, але в тривалій перспективі стрес може стати причиною проблем: вісцерального жиру, діабету і хвороб серця. Окрім того, стрес підвищує ризик виникнення метаболічного синдрому. Це - збільшення маси вісцерального жиру, зниження чутливості периферичних тканин до інсуліну і гіперінсулінемія, які порушують вуглеводний, ліпідний, пуриновий обмін, а також спричиняють артеріальну гіпертензію.

Таким чином, хронічний стрес не тільки впливає на апетит, за рахунок якого ви і набираєте зайві кілограми, але і безпосередньо збільшує кількість жирових відкладень.

Пам'ятайте: постійний стрес - це проблема, яка не тільки заважає вам схуднути, але і провокує виникнення хвороб і скорочує термін життя.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео