Оксана Бучко

У спортивних програмах Тернопільщини побачили недоліки фінансування

unnamed (10)

Вибірковий підхід до фінансування заходів програми розвитку футболу в області, а також неефективний розподіл видатків програми розвитку Олімпійського руху помітили експерти аналітичної групи «Акцент». Результати таких програм оприлюднили під час звіту про використання обласного бюджету.

На програму розвитку футболу витратили 179,9 тис. грн. Серед проведених заходів - підсумки Кубку та чемпіонату області з футболу, проведення чемпіонату обласної дитячо-юнацької футбольної ліги, участь збірних команд області у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів, участь футбольних команд загальноосвітніх шкіл в обласних та Всеукраїнських змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч», проведення обласних змагань серед спортсменів-інвалідів.

Програма розвитку Олімпійського руху використала 300 тис. грн. Вона включала проведення Всеукраїнського олімпійського уроку «Стань в ряди», організацію і проведення Олімпійського дня, заходів у рамках програми Олімпійського тижня, Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя», проведення «Олімпійського літа» в оздоровчих таборах, 10 навчально-тренувальних зборів для провідних спортсменів з олімпійських видів спорту, визначення рейтингу кращих спортсменів, тренерів, спортивних організацій в олімпійських видах спорту, забезпечення діяльності виконавчої дирекції обласного відділення НОК України.

Вирішення проблем щодо проведення таких заходів експерти вбачають у забезпеченні системного виконання завдань, а також перегляді структури видатків шляхом спрямування ресурсів на організацію і проведення спортивно-масових заходів тих видів спорту, які мають найбільший потенціал.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео