Віра Олександрович

Завод, який став візитівкою Тернополя, відзначає солідний ювілей (фото, відео)

Молоко2 (Copy)

Скоро 60. Він тяжко працював у радянські часи, потім ледь пережив кризу 80-90-х. Але життя якось винесло зі злиднів. З’явилася дружна родина, «народилася» донька. А потім почалися ще серйозніші зміни – від того, старого залишився лише «фасад». Більшість навіть не здогадується, що серце у нього – молоде і надсучасне, у голові – купа мрій! Він досі мешкає на вулиці Лозовецькій, 28 і не забуває про традиції…

Не дивуйтеся, але він – це… «Тернопільський молокозавод». Рік заснування – 1957. І успішна «донька» у нього дійсно є – торгова марка «Молокія», яка цього року відзначатиме своє 20-річчя. Загальна кількість працівників компанії - понад 1300, на самому заводі – близько 600.

О так, традиції… Основним напрямком переробки молока ПрАТ «Тернопільський молокозавод» залишається виробництво широкого асортименту класичної молочної продукції: молоко, кефір, сметана, йогурт, масло і сири. Причому увесь товар - коротких термінів зберігання із максимальним збереженням природних цінних якостей молока. І коли про це розповідає найбільший шанувальник усього, що випускає завод, - голова правління ПрАТ Віталій Ковальчук.

[embed]https://youtu.be/GprAKomAV5E[/embed]

До речі, цей чоловік вперше переступив поріг помираючого на той час підприємства у 1999 році. Прийшов із бізнесу і не соромиться казати про себе, що є «самоучкою».

[embed]https://youtu.be/iehlORPM6RI[/embed]

Керівник почувається на підприємстві, як риба у воді. Знає достеменно кожен процес, знайомий із всіма працівниками. Помітно, що вони дійсно є його однодумцями.

[embed]https://youtu.be/2I822DLUugk[/embed]

Не секрет, що уся продукція «Молокії» об’єднана брендом. І він уже давно став візитівкою Тернополя. Адже головною конкурентною відмінністю тернопільського підприємства є виготовлення лише натуральних молочних продуктів без застосування немолочних домішок, консервантів і стабілізаторів.

[embed]https://youtu.be/NBj-ujgNNsQ[/embed]

Оновлення заводу – так би мовити, перманентний процес. У 2005 році на підприємстві розпочали масштабну реконструкцію, третій етап якої якраз завершився. І можливість побачити усе і пересвідчитися у змінах спершу отримали місцеві журналісти.

[embed]https://youtu.be/9WKx4wswtjM[/embed]

До слова, підприємство налічує понад 10 власних торговельних представництв у західних областях і Києві, планується також відкриття представництв в інших регіонах. Завод

працює без дистриб’юторів і посередників, аби контролювати усі етапи – від фермерського господарства до доставки продукції. Причому молоко отримують із кількох областей – від Волині до Франківщини.

Ми надзвичайно пишаємося тим, що у 2014 році вперше в Україні запровадили німецьку технологію «FRESH MILK TECHNOLOGY», тобто «свіже молоко», - розповідає Віталій Ковальчук. - Це інноваційна технологія очищення молока з подальшою низькотемпературною пастеризацією.

А тепер, на додачу, усю продукцію заводу – загалом близько 50 позицій – «одягнуть» по-сучасному: змінився не лише зовнішній дизайн упакування, воно саме – модерне. Тож об’ємну коробку з-під літра молока можна скласти, як конвертик. Що успішно продемонстрував відомий експерт із якості продуктів Костянтин Грубич.

[embed]https://youtu.be/VljfLswMi-Q[/embed]

Гість пояснив, коли і чому саме звернув увагу на продукцію «Молокії», а пізніше особисто пригощав журналістів смаколиками, приготованими із молока і йогуртів тернопільського заводу.

[embed]https://youtu.be/m_K3B4My5zM[/embed]

І щоб у вас не залишалося сумнівів, що – 60 років, то не вік для… заводу, ПрАТ «Тернопільський молокозавод» готує ще сюрпризи для своїх споживачів. Тож, коли почуєте, що вам пропонують товар Компанії «Молокія», - не дивуйтеся, на якість товару зміна назви не вплине. У цьому всіх запевнив Віталій Ковальчук.

Звичайно ми не можемо змагатися у виробництві молока із природою, - посміхається він, - але мінімально втрутитися в нього, аби зберегти у продукті максимальну кількість поживних речовин, це - у наших силах. Я хочу подякувати споживачам за те, що вони обирають нас. Запевняю – ми і надалі будемо проводити чесну політику. Сподіваємося споживачі це оцінять.

Компи (Copy)
Компи (Copy)

Ковальчук2 (Copy)
Ковальчук2 (Copy)

Ковальчук (Copy)
Ковальчук (Copy)

Коробка_складається (Copy)
Коробка_складається (Copy)

Грубич_коктейль (Copy)
Грубич_коктейль (Copy)

Кефір2 (Copy)
Кефір2 (Copy)

Кефір (Copy)
Кефір (Copy)

білий йогурт (Copy)
білий йогурт (Copy)

Десерти із молока_Молокії2 (Copy)
Десерти із молока_Молокії2 (Copy)

Десерти із молока_Молокії3 (Copy)
Десерти із молока_Молокії3 (Copy)

Десерти із молока_Молокії4 (Copy)
Десерти із молока_Молокії4 (Copy)

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео