Віра Олександрович

Зустрічати весну із боргами у Тернополі не люблять

Гроші

Частково розрахувалися із податковими боргами платники Тернопільщини. Так, вони спрямували до бюджету 14 млн грн.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Від початку року податковий борг до зведеного бюджету в абсолютному значенні зменшили на 51,7 млн грн, і на початку березня він становив 281,4 млн грн, - кажуть у податковій. - До місцевого бюджету сума боргу наразі складає 216,9 млн грн, який порівняно із початком року зменшився на 92,5 млн грн.

За результатами роботи, у лютому забезпечили зменшення податкового боргу до зведеного бюджету на суму 4,1 млн грн.

За два місяці цього року у рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету спрямували 14 млн грн, у тому числі до державного – 9,1 млн грн, - зазначає начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Зокрема, у лютому сплатили до зведеного бюджету 6,7 млн грн, із них до державного бюджету – 4,1 млн грн.

Подальше зниження боргів і, відповідно, наповнення бюджетів усіх рівнів залишається одним із пріоритетів роботи фіскальної служби у 2017 році, наголошує він.

- Зусилля працівників ДФС спрямовані на активізацію роботи щодо зменшення заборгованості представників бізнесу Тернопілля перед бюджетами і на вжиття заходів щодо упередження виникнення таких боргів, - підсумував Ігор Комендат.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео