23-річний кременчанин ледве не загинув у недобудованій лікарні

3fc3fc6020a331d0bd40fa5858635e2f

Жертвою власної нерозважливості та недобудови лікарняного комплексу на вулиці Горбача нещодавно став 23-річний кременчанин. Як повідомили у Кременецькому відділку Нацполіції, молоді люди, перебуваючи на території недобудови, помітили, що зник один із друзів. Через деякий час його знайшли непритомним. З’ясувалося, що молодий чоловік через необережність упав у шахту ліфта, адже було вже темно.

О пів на одинадцяту годину з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, закрита травма грудної клітки, закритий перелом кісток правої нижньої кінцівки» пацієнта привезли до Кременецької РКЛ, пише gazeta1.

– Молодого чоловіка доставили у реанімаційне відділення лікарні у вкрай важкому стані з політравмами, – пояснив заступник головного лікаря Кременецької РКЛ з лікувальної частини Павло Кисіль. – Зараз він перебуває у лікарні, йому надається повний спектр медичної допомоги. Стан стабілізований, із позитивною динамікою. Потребує подальшого серйозного лікування.

Про те, що син Іван потребує складного і дорогого лікування, говорить і батько хлопця.

– Іванові видалили селезінку, робили переливання крові. У нього сильно пошкоджена печінка. Щодня на лікування витрачаємо понад 1,5 тис. грн. Завезли сина у лікарню до Тернополя. Не знаю, у скільки обійдеться лікування, аби лише вилікувати дитину, – каже тато хлопця пан Леонід.

Питання про те, хто відповідатиме за екстремальні розваги підлітків у недобудованому приміщенні лікарні, поставало не раз. Проте чіткої відповіді знайти так і не вдалося. Хоча були відповідні звернення і з боку адміністрації Кременецької РКЛ та місцевих мешканців, які щодня спостерігають за небезпекою, на яку наражаються підлітки.

Раніше в управлінні капітального будівництва Тернопільської ОДА підтвердили, що недобудоване приміщення майбутньої лікарні перебуває на їхньому балансі. Там повідомили, що до початку 2015 року коштами управління здійснювалась охорона недобудованого об’єкта. У зв’язку з недостатнім фінансуванням, уже два роки будівлею ніхто не опікується. Хто винен у трагедії, чи будуть покарані і чи таки перекриють тепер доступ до небезпечної споруди – питання відкрите. Очевидно, про безпеку своїх дітей повинні дбати самі ж кременчани. Бо балансоутримувач недобудованої споруди самоусунувся від відповідальності. Та чомусь здається, якби місцеві мешканці почали розбирати споруду по цеглинах, власник з’явився б дуже швидко та заявив би про свої права…

Вибір читачів за тиждень

Відео