Віра Олександрович

Тарас Лопушанський у Тернополі розповів, коли ми житимемо у тій країні, про яку мріємо

unnamed (13)

Керівник Львівського територіального управління національного антикорупційного бюро України, або НАБУ, Тарас Лопушанський вперше завітав на Тернопілля сьогодні, 27 березня.

Нагадаємо, конкурс на посаду керівника Львівського територіального управління НАБУ відбувся 18 квітня 2016 р. Молодий і успішний адвокат, мало відомий широкому загалу тоді і переміг (див. довідку унизу – прим.).

Під час робочої поїздки гість зустрівся із місцевими громадськими активістами, аби вислухати, що їх наразі турбує. Адже подолати корупцію, на думку гостя, можна тільки спільними зусиллями.

  • НАБУ завжди готове і відкрите для співпраці з громадськістю, - каже він. – Аби цей діалог підтримати і покращити, ми і приїхали у Тернопіль. Насамперед ми хочемо почути активістів і сказати їм, що вони є нашими партнерами.

Команда НАБУ, за його словами, щодня робить впевнені кроки, аби подолати корупцію. Але для повного успіху повинна бути спільна позиція, спільне бачення усіх – і правоохоронців, і громади.

  • Лише тоді ми будемо жити в тій країні, про яку мріємо, за яку виходили на Майдан, - наголошує Тарас Лопушанський.

Окрім того, гості розповіли у Тернополі власне про специфіку роботи НАБУ, пояснили, як із ними можна комунікувати, як звертатися до фахівців, якою є їхня підслідність.

  • Ми маємо що розповісти про роботу впродовж 2016 року, - додає він. – А після звіту будемо готові прийняти звернення від жителів Тернопілля.

До слова, юрисдикція Львівського територіального управління НАБУ поширюється на 8 областей Західного регіону. Тому Тарас Лопушанський планує відвідати кожну із них, причому неодноразово. Наприклад, перед Тернополем у плані поїздок були Чернівці.

  • Усім добре відомо, що торік фахівці НАБУ активно працювали на Тернопіллі, - нагадує гість про так звану «справу прокурорів» (читайте ТУТприм.). – Відбувся ряд затримань. Але сьогодні я приїхав почути не те, що ми вже знаємо, а дізнатися, що скажуть люди.

На запитання про конкретні напрямки і справи, які зараз цікавлять НАБУ, Тарас Лопушанський прямої відповіді не дав. Натякнув, як тільки будуть готові напрацювання, то їх оприлюднять. Адже наперед говорити про таке – неправильно, бо можна нашкодити справі. Настане час – усі і про все дізнаються.

  • Наша робота безумовно потрібна, - наголошує він. – І хоча головний офіс – у Львові, комунікувати з нами насправді дуже легко – будь-якими засобами. Електронне звернення, запит за телефоном, візит до «громадської приймальні» мають однакову юридичну силу.  

Тож охочі повідомити про зловживання чи порушення можуть звернутися у регіональне управління НАБУ за адресою: м. Львів, вулиця Коперника, 4, або зателефонувати на «гарячу лінію» за номером: 0-800-503-200.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Тарас Лопушанський у 2005 році із відзнакою закінчив юридичний факультет Львівського національного університету ім. І.Франка. Потім навчався в аспірантурі цього ж вишу. У 2009 р. розпочав юридичну практику, створивши АО «Ордер». У середовищі адвокатів Тарас Лопушанський має репутацію доволі успішного спеціаліста, який займався здебільшого складними корпоративними, господарськими, податковими і кредитними спорами.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео