Призерів трьох мовно-літературних конкурсів нагородили у Тернопільській українській гімназії

vlcsnap-2017-03-24-18h38m29s919-300x170

Нагородження призерів трьох мовно-літературних конкурсів відбулося 23 березня у Тернопільській українській гімназії імені Івана Франка. На заході були присутні лише переможці міського етапу. 

Близько ста призерів міських олімпіад міжнародного конкурсу імені Петра Яцика, міжнародного мовно-літературного конкурсу Тараса Шевченка та всеукраїнського конкурсу «Єднаймося брати мої» зібралися у Тернопільській Українській гімназії імені Івана Франка, повідомляє tv4.

– Хочемо, щоб діти працювали над собою і розвивали нашу рідну мову. Я думаю, що саме зараз не можна переоцінити час в який ми живемо і значення рідної мови. Тут вже зайвого пафосу не може бути. Тому що, щоб ми не говорили, ми мусимо захищати рідну мову. Захистимо рідну мову, захистимо себе і захистимо територію, – розповідає директор Тернопільської Української гімназії імені Івана Франка Анатолій Крижанівський.

За перемогу у конкурсах учасники отримають подарунки і дипломи.

– Сьогодні будуть нагороджені кращі з кращих учнів міста Тернополя. Знавці, юні знавці, шанувальники рідної мови. Представленні різні школи Тернополя, і початкова школа конкурс Імені Петра Яцика міжнародний, і старшокласники, – каже заступник директора Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун.

Зазвичай даний захід відбувається у Шевченківські дні, проте цього року він проходить пізніше. Та це не завадило учням та педагогам гімназії влаштувати справжнє свято для переможців конкурсів. Тут звучали і пісні про мову, про країну та найболючіші питання українського сьогодення. Діти декламували вірші і великі уривки текстів, пов’язаних із сучасністю. А після розважальної частини, учасникам вручили подарунки і дипломи, аби діти, які прагнуть до навчання, мали заслужену винагороду.

Вибір читачів за тиждень

Відео