Орест Сарматський

Агро-новини 31 березня

бер1603

В Україні у цьому році збільшиться виробництво ріпаку в 2 рази

В Україні в 2017 р. прогнозується збільшення обсягів виробництва ріпаку в 2,1 рази — за рахунок збільшення вдвічі площ посіву і при незмінній врожайності.

Про це поінформував завідувач відділення організації виробництва та земельних відносин Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Віктор Месель-Веселяк.

3103
3103

«Валовий збір сої зменшиться на 3,7% порівняно з рекордними результатами 2016 р. Після постійного зростання в попередні роки обсяги виробництва соняшнику у 2017 р. дещо стабілізуються. Його буде вироблено на 4,9% менше, ніж торік», — зазначив Віктор Месель-Веселяк.

Він зазначив, що загалом по більшості продукції рослинництва у 2017 р. слід очікувати збереження досягнутого у попередньому році рівня виробництва.

Китай інвестує $0,5 млрд в українське садівництво та ягідництво

Китайська компанія інвестує $515 млн в українську галузь садівництва та ягідництва протягом наступних двох років.

Як повідомила прес-служба «УКРСАДПРОМ», голова Асоціації Дмитро Крошка та генеральний директор Департаменту з міжнародних зв’язків China Haisum Engineering Co., Ltd. Гонг Чжюн підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Згідно з цим документом, заплановані інвестиції будуть спрямовані на будівництво та модернізацію переробних комплексів, фруктосховищ, виробничо-логістичного комплексу.

«На прикладі садівництва та ягідництва ми хочемо показати, яким чином близько 1 млн людей, зайнятих у цій галузі, зможуть зробити Україну конкурентоспроможною на зовнішніх ринках», — повідомив голова Асоціації.

3102
3102

Зі свого боку, Гонг Чжюн зазначив, що китайську сторону цікавить потенціал України у сфері вирощування зернових та інших культур, їхньої переробки, а також будівництва логістичних комплексів.

«Україна має значні ресурси (земельні, людські), а також сприятливі погодно-кліматичні умови та географічне положення для розвитку сільського господарства та виробництва агропродукції», — зауважив Гонг Чжюн.

Крім того, минулого року Асоціацією було ініційовано початок процесу узгодження фітосанітарних протоколів між Україною та Китаєм для експорту українських фруктів та ягід на китайський ринок. Цю норму також закріпили в Меморандумі.

Кабмін затвердив нові правила для сільгосптехніки

Рівень локалізації техніки встановлено на рівні 35% в 2017 році, 45% — в 2018 році, 55% — в 2019 році і 60 % — в 2020 році

Кабінет Міністрів України опублікував новий Порядок визначення рівня локалізації виробництва вітчизняними підприємствами машинобудування для агропромислового комплексу (АПК), з ростом ступеня локалізації ряду складної сільгосптехніки з 35% у 2017 році до 60% — в 2020 році, повідомляє Traktorist.ua.

За оцінкою Уряду, новий порядок визначення рівня локалізації виробництва вітчизняної сільгосптехніки дозволить підвищити якість і конкурентоспроможність тракторів, зернозбиральних комбайнів та іншої техніки, що збирається в Україні із застосуванням сучасних технологій.

3101
3101

Згідно з документом, в новому Порядку змінена формула визначення ступеня локалізації, а також визначено перелік технологічних операцій, необхідних для виробництва техніки та обладнання для АПК на території України.

Рівень локалізації виробництва для тракторів з потужностями

«Це дозволить налагодити виробництво сучасних технічних засобів, підвищити конкурентоспроможність за рахунок застосування в їх конструкції елементної бузи провідних світових виробників, а аграріям — отримати якісну техніку, придбану в українських заводів, з частковою компенсацією їх вартості», — відзначає прес-служба Кабінету Міністрів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео