Таміла Демкура розповіла про наймодніші зачіски весни: ТОП 8 порад перукаря

db65cc03793d8fd4ecc424379c79f8b902f11e0c.1200.900

Майстер-перукар Таміла Демкура говорить, що сама завжди вчиться за кордоном, а навчає інших в Україні. Про головні тренди, експерименти та що заборонено у догляді за волоссям розказала журналістам «Доби».

Пані Таміла відвідала тренінги у Парижі, Санкт-Петербурзі, Польщі та в різних містах України. Під час навчання у Франції познайомилася з Іріс Міттенар, яка незабаром стала «Міс Всесвіт-2017». Тоді дівчина була моделлю, на якій перукар Жан Марі демонстрував зачіску.

Таміла Демкура вже двадцять років працює перукарем. Має салон краси та викладає перукарську практику в Галицькому коледжі імені В. Чорновола. Постійно бере участь у різноманітних конкурсах, заходах, Тернопільських днях моди.

Здорове волосся є важливим елементом доглянутого зовнішнього вигляду як і шкіра, зуби, чистий одяг та взуття. Тим паче, без нього жодна зачіска не буде довершеною. Таміла Демкура каже, що особливо навесні, волосся як і весь організм потребує вітамінів. Якщо волосся опалене, — втрачає вологу та стає ламким. Обов’язково потрібен шампунь, маска, бальзам, кондиціонер (зараз є нанотехнологічні кондиціонери, двофазні спреї, які не потребують змивання), різні біо реконструкції, філлер, ботокс, біо кератин.

— Моя думка: кожною справою повинен займатись фахівець. Чому? Наприклад: часто жінки й дівчата замочують житній хліб і наносять на волосся. Це заборонено. Також не можна використовувати саме яйце, — тільки з лимонним соком, спиртом чи коньяком.

Пані Таміла пояснює, що харчові продукти категорично заборонено використовувати, крім рідин. Харчі не вимиваються зі структури волоска і через деякий проміжок часу розкладаюся. На перший погляд хороший ефект згодом стане протилежним і ще більше пошкодить волосся.

Щодо стрижок: чи кожен знає наперед, що обрати та яка стрижка пасуватиме? Напевно, ні. Ми не завжди готові експериментувати. Але це, каже перукар, залежить від майстра. Приходять клієнти, які бояться змінювати стиль. Але думка фахівця завжди доречна, тому вони погоджуються. У результаті отримують нове й цікаве та те, яке дійсно пасує.

— Нещодавно в гості зайшла Таня Песик, захотіла фарбуватися. Ми навіть не запитували, вона залишилася задоволеною. Правда, тут працюємо з клієнтом не вперше, і знаємо запити. Коли чужий клієнт, важко відчути на що людина готова.

Фарбувати волосся модно у бургундські кольори, холодні тони. Актуально робити червоні, сині, фіолетові прядки, акценти, корені. Існують фарбники, які незадовго змиваються і не шкодять волоссю.

— Колір волосся потрібно підбирати індивідуально. Якщо людина займає якусь посаду, має дотримуватися класичного стилю. Але Марія Петрівна, директор Галицького коледжу, любить пробувати нове.

Модні тенденції весна-літо-2017

Для чоловіків

«У моді – стиль п’ятдесятих»

Не тільки жінки, але й чоловіки схильні до впливу моди. Стильними та вишуканими в цьому сезоні їх зроблять контрастний брит з видовженими пасмами на маківці та вистриженими боками й потилицею і випещене ретро з ідеально рівним проділом. У моду входить стиль п’ятдесятих з короткими чубчиками, прибраними з чола, і голеними скронями. Залишаються популярними моделі минулого сезону полька й антеркат.

«Про ефект мокрого волосся – забудьте»

А ось про що варто забути в цьому сезоні, так це ефект мокрого волосся. Чоловіки з бородою у 2017-му вважатимуться модними.

Для жінок

«Наголос на короткі стрижки»

Вони незвичайні, але зручні та легкі. Трендові акцент сезону 2017 – це природність у поєднанні з креативними елементами. При цьому лідирують вкрай популярні ультракороткі волосся, які дарують жінці свободу і натуральність, позбавляючи від тривалих укладок і частих походів у салон.

«Коротка стрижка може скорегувати форму обличчя»

Пишні хвилясті локони маскують широке обличчя, а додатковий об’єм на верхівці – візуально витягує його контур. Хітом буде стрижка боб з французькими варіаціями а-ля гарсон, пікс або паж. Для таких стрижок стилісти радять зробити густі чолки, але тільки якщо це дозволяють ваші ідеальні риси обличчя.

«Не здає своїх позицій каре»

Сезон 2017 дозволяє вибрати будь-яку з варіацій стрижки: боб-каре, традиційне, асиметричне, видовжене. Теж стосується і чубчика, може бути прямий, симетрично нерівний або рваний – дозволяється все. У тренді також надмірне подовження чубчика. Укладання краще зробити пряме, хоча м’які недбалі завитки можуть надати особливий шик зачісці та доповнити образ.

«Рвані, нерівні й безладні пасма подовжують обличчя»

Додатково можна виконати омбре або градієнтне колорування, вигідно підкреслює особливості самої асиметричні стрижки середньої довжини. Молодим дівчатам з активним способом життя і спортивним стилем в одязі припустима відсутність симетрії та показово недбале укладання.

«Оригінальності дадуть різнокольорові олівці»

Довге волосся – гордість їх власниці, краса та жіночність. Модні стрижки 2017 на довге волосся – це, найперше, стиль бохо з багатошаровим трохи недбалим виконанням. Для створення оригінальної зачіски можна використовувати різнокольорові олівці для волосся.

«Французький хвіст не підійде для круглого лиця»

Трендовими моделями також є подовжений боб і французький хвіст з відкритими вухами. Актуальні асиметричні зачіски й косий проділ. Однак такі варіанти модних зачісок на довге волосся для круглого лиця не пасують. Їм рекомендуються каскадні варіанти з доданням додаткового об’єму шляхом створення локонів.

Вибір читачів за тиждень

Відео