В Тернополі та районі групових нещасних випадків у першому кварталі 2017 року не зафіксовано

Dangerous accident during work

В відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в місті Тернополі підвели підсумки стану виробничого травматизму за перший  квартал 2017 року.

Зокрема, у відомстві зазначають, що кількість зареєстрованих нещасних випадків становить 14 шт., як і кількість потерпілих, що свідчить про відсутність групових нещасних випадків.

Серед зафіксованих є 9 випадків, по яких Комісією з розслідування прийнято рішення, що вони пов’язані з виробництвом. Таким чином, потерпілі або члени сімей потерпілих, мають право на страхові виплати, які Фонд виплачує застрахованому чи особам, які мають на це право, у разі настання страхового випадку.

Випадків, де Комісією з розслідування прийнято рішення, що вони не пов’язані з виробництвом, є 3 шт. Ще два випадки знаходяться у стадії розслідування.

2 нещасних випадки, які трапилися у звітному періоді, – це випадки смерті на виробництві, не пов’язані із виробництвом, оскільки відповідно до класифікатора розподілу причин настання нещасного випадку, це були незадовільні фізичні дані або стан здоров’я потерпілих осіб.

unnamed (13)
unnamed (13)

Також, трапились 2 нещасних випадки із можливою інвалідністю під час виконання робіт із верстатним обладнанням:

- у першому випадку потерпілий під впливом наслідків сімейного конфлікту, завдав собі навмисні тілесні ушкодження – відрізав на циркульній пилі пальці верстатом підприємства. Психофізіологічною причиною настання випадку було визнано низьку нервово-психічну стійкість.

- у другому випадку, потерпілий проявив особисту необережність при роботі із верстатним обладнанням, в результаті чого йому було ампутовано пальці правої руки. Основною причиною настання нещасного випадку, серед іншого, було визнано порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів тощо.

Інші 10 випадків, які мали місце по місту Тернополю та Тернопільському районі, пов’язані із тимчасовою втратою працездатності. З них 8 шт. – пов’язані з виробництвом, а інші 2 – знаходяться у стадії розслідування.

Причиною настання таких випадків були дорожньо-транспортні пригоди на дорогах України, падіння під час пересування та особиста необережність потерпілих.

За матеріалами відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в місті Тернополі

 

Вибір читачів за тиждень

Відео