Орест Сарматський

Агро-новини 1 квітня

бер26

ЄБРР інвестує в АПК України до €200 млн

У 2017 році Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) інвестуватиме в сільське господарство України приблизно €150-200 млн. Про це повідомив Голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер в інтерв’ю одному з видань, пише офіційний сайт Мінагрополітики. «За минулі два роки наші інвестиції в українську економіку перевищили €1 млрд. У 2017 році ми сподіваємося вийти приблизно на €150-200 млн як мінімум. Очікуємо відновлення економічної активності та, як результат, підвищення потреби компаній у робочому капіталі та інвестиціях», — відзначив Шевкі Аджунер. За його словами, ЄБРР планує і надалі підтримувати диверсифікацію агробізнесу в Україні та його вихід на якісно новий рівень розвитку. Окрім кредитування, іншими аспектами підтримки ЄБРР є участь у діалозі з питань політики і регулювання агросектору, надання технічної допомоги та платформи для обміну думками з приводу функціонування м'ясної промисловості та молочного сектора. Також ЄБРР підтримує формування та зміцнення с/г кооперативів та інститутів самоврядування в різних галузях агросектору.

0101
0101

«Останні 8-9 місяців ми займаємося посиленням фінансової підтримки малих і середніх підприємств. Крім того, при наданні фінансування ми намагаємося сприяти підвищенню ефективності управління, а також впровадженню нових технологій в агробізнесі», — зауважив Шевкі Аджунер. Крім того Голова представництва ЄБРР в Україні підтримує курс реформ в АПК, позитивно оцінивши діяльність Міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового. «У міністра висока мотивація, він працює над підвищенням конкурентоспроможності АПК. Безумовно, він рухається в правильному напрямку, за нашого сприяння і допомоги з боку ЄС. Ми завжди готові підтримати пана Кутового, тому що АПК — ключовий сектор для України», — відмітив Шевкі Аджунер.

В Україні створять Асоціацію ягідників

Рішення про створення Асоціації ягідників України ухвалили у Львові за «круглим столом», що відбувся 22 березня, повідомили на сайті ЛОДА. Участь у круглому столі на тему «Сировинна база та переробка ягід в Західній Україні» взяли господарства зі Львівської, Закарпатської, Рівненської, Вінницької, Київської та Черкаської областей. Захід ініціював департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА та Громадська спілка «Інноваційне фермерство і кооперація».

0102
0102

На думку засновників, Асоціація ягідників повинна консолідувати виробників та переробників ягід для гармонійного розвитку ягідного сектору України. «Особливо актуальним круглий стіл був для львівських господарств, адже одною зі стратегій господарств області є вирощування ягідних культур. Саме тому малі та середні господарства Львівщини активно збільшують посадки малини», — розповідає директор департаменту Наталія Хмиз.

На Київщині жорстоко вбили фермера

Вночі у власному будинку вбили фермера з смт Гребінки Київської області. Про це повідомляє анонімне джерело Kurkul.com. Як стало відомо, аграрій мав невелике господарство. Колеги потерпілого припускають, що причиною вбивства стала саме земля, яку мав вбитий. За додатковою інформацією ми звернулися до Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ). «Він помер швидко, чоловік мав проблеми з серцем. Дружину ж певний час катували, зараз вона перебуває у лікарні. Можливо, це було звичайною спробою пограбування і з господарством ніяк не пов'язане, але золото, яке було у домі, нападники не чіпали», — розповів голова Київської АФЗУ Олександр Чубук. За словами аграрія, офіційні причини нападу поки що невідомі.

0103
0103

З представниками Національної поліції поки що зв’язатися не вдалося. Про подробиці справи Kurkul.com повідомить згодом.

Вибір читачів за тиждень

Відео