Генплан Тернополя: в гру вступають громадські активісти

384393_2558810363028_483007780_n

Після того, як депутати програли боротьбу за внесення змін до Генплану та проголосували за них, в відстоювання процедурних питань, пов'язаних з Генпланом, включилися громадські активісти.

Вони і раніше озвучували свою позицію, яка не збігалася з позицією, проголосованою депутатами. Крім того, в хід пішли бюрократичні процедури, на яких міську раду почали юридично підловлювати.

Як виявилось, в міській раді не можуть чітко сказати, "де і коли відповідальний орган міської ради прозвітував про хід реалізації Генерального плану, коли відбулось обговорення та узгодження переліку робіт?", - повідомляє у своєму блозі громадський активіст Володимир Ханас.

Ханас_статут_запит_1
Ханас_статут_запит_1

1 березня 2017 року він звернувся до Тернопільської міської ради, щоб дізнатися:

1)      Яким чином виконавчий комітет міської ради звітував про хід реалізації Генерального плану? 2)      Коли в 2010-2016 роках відбувалося щорічне обговорення та узгодження переліку робіт, що мають бути проведені у поточному році в рамках виконання Генерального плану?

Ханас_статут_запит
Ханас_статут_запит

За словами активіста, норми щодо яких він хотів отримати інформацію, передбачені Статутом територіальної громади.

Зокрема, стаття 3.1. у п.6 та п.7 передбачає:

6. Генеральний план, як офіційний документ, що фіксує межі міста, визначає принципи розвитку, планування, забудови й іншого використання території міста. Про хід реалізації Генерального плану відповідальний виконавчий орган міської ради звітує перед громадою не рідше одного разу на рік шляхом публікування в друкованому органі міської ради детального звіту. 7. Територіальна громада або уповноважені нею органи беруть участь в щорічному обговоренні та узгодженні переліку робіт, що мають бути проведені в поточному році в рамках виконання Генерального плану та плану соціально-економічного розвитку міста.

Натомість, заступниця міського голови Вікторія Остапчук так і не відповіла на прості питання, поставлені активістом.

Вибір читачів за тиждень

Відео