Віра Олександрович

Варто прийти податківцям – жителям Тернопілля починають платити нормальну зарплату

Детінізація_ф

Майже 500 найманих працівників на Тернопіллі вже отримують зарплату офіційно.

Таким успіхом лише за 2 місяці похвалилися у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Працівники Головного управління ДФС у Тернопільській області провели камеральні перевірки і індивідуальні співбесіди із 316 суб’єктами господарської діяльності, - кажуть у податковій. – Під час них виявили 502-х не облікованих найманих працівників, яким виплатили понад 1,5 млн грн доходів. Після нашого втручання бюджет отримав 271,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб і 340,2 тис. грн єдиного соціального внеску, або ЄСВ. Із 499 громадянами роботодавці відразу оформили трудові договори.

Окрім того, цього року працівники територіальних органів ДФС області на спільних із органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 4-х підприємств, що допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

Врешті на 3 підприємствах ліквідували таку заборгованість: із зарплати - 877,9 тис. грн, із податку на доходи фізосіб – 91,2 тис. грн, із ЄСВ – в сумі 41,7 тис. грн, - уточнюють фахівці. – До того ж, індивідуальну роз’яснювальну роботу провели із керівниками 37-ми підприємств. Відтак вдалося погасили заборгованість із зарплати у сумі 2 млн 147,7 тис. грн, із податку на доходи фізосіб – в сумі 702,7 тис. грн і 1 млн 401,8 тис. грн - ЄСВ.

Також працівники органів ДФС Тернопілля спільно із співробітниками органів місцевої влади здійснювали контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

У 2017 році на засіданнях комісій заслухали керівників 82 підприємств і організацій, на яких зарплату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах, - продовжують у податковій. – Відтак на 74-х підприємствах підвищили рівень виплати зарплати. До бюджету надійшло 177,5 тис. грн податку на доходи фізосіб і 264,6 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

На додачу, податківці провели роз’яснювальну роботу із аналогічних питань на 218 підприємствах і в організаціях області. Врешті 201-не підприємство підвищило рівень виплати зарплати. Тож до бюджету надійшло 852 тис. грн податку на доходи фізосіб і 1 млн 24,6 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Фото із відкритих джерел

Ключові: Тернопільщина, Терен, ДФС, податкова, зарплата, у тіні, у конверті, ЄСВ, податки

 

Вибір читачів за тиждень

Відео