Оксана Бучко

Заповнити декларації онлайн встигли не всі тернопільські чиновники?

266964

Свої доходи в електронному декларуванні показали головні керівники Тернополя та області. Деякі чиновники не справились із збоями в системі та просять перенесення термінів.

- Я вже сьомий день колекціоную «глюки», щоразу вони інші після того, коли виправляють попередні. Сьогодні глюки заберуть мою можливість подати декларацію вчасно.  Саме для цього я офіційно повідомив в системі подачі декларацій на порталі НАЗК про обставини, а також написав Міністру Юстиції та Заступнику Голови НАЗК про те, що вони повинні врахувати обставини у приблизно ста тисяч декларантів, яким так і не вдасться подати до кінця сьогоднішнього дня. Частина мого повідомлення їм: «хтось в керівництві країни відповідає за те, що сто тисяч держслужбовців як я, як попередні дні так і нині так і не змогли здати декларацію і від завтра ми автоматично стали «злочинцями». 

Ви можете посприяти:

1. Перенесенню термінів для подачі тим, у кого це вже друга декларація;

2. Виправлення роботи реєстру;

3. Дублювання та подання на паперових носіях даних у тих випадках, коли е-декларацію заповнити не вдається», - пише начальник управління спорту облдержадміністрації Віктор Мацикур у Facebook.

По завершенні дня інформації про те, що службовці не встигли подати декларації, немає. Сподіваємось, труднощі при їх заповненні не вплинули на подання.

Мер міста, голова ОДА та голова облради із завданням впорались. Найбільший дохід має мер – це 321 324 грн (заробітна плата отримана за основним місцем роботи). Також у його сім’ї дохід від підприємницької діяльністі мають - дружина у розмірі 1420970, дочка – 1423850.

Голова ОДА Степан Барна задекларував 175 492 (заробітна плата отримана за основним місцем роботи) + 328  (виплати чи відшкодування, яка здійснюється професійними спілками своїм членам) + 9197 (проценти).

Голова облради Віктор Овчарук отримав 251 555 зарплати з основного місця роботи, 15102 - зарплата за сумісництвом, 13453 - соціальні виплати з відповідних бюджетів.

Ознайомитись детальніше з деклараціями можна на сайті public.nazk.gov.ua.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео