Віра Олександрович

На тернопільських депутатів спробують тиснути через виборців (фото, відео)

Депутати

Сесія міської ради мала відбутися сьогодні, 3 квітня. Проте ані о 9-й годині, ані о 10.30 міському голові Сергієві Надалу відкрити засідання не вдалося. Адже частина депутатів просто не прийшла.

[embed]https://youtu.be/Zn1E-TkkGrw[/embed]

Нагадаємо, востаннє депутати збиралися 24 березня. Тоді розглянули лише 4 питання, але – дуже резонансних («Терен» писав про це ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Тоді все закінчилося скандалом, а сьогодні навіть мер вперше зайшов до зали о 9.30. При першій спробі реєстрації у роботі сесії були готові взяти участь лише 17 депутатів. Причому фракції Об’єднання «Самопоміч» не було у повному складі, а також бракувало більшості «багнетів» у фракціях «Свободи» і БПП. Навіть секретар міської ради під час першої реєстрації був у залі, але продовження не дочекався.

Спроба почати
Спроба почати

[embed]https://youtu.be/lLDhYfVluN8[/embed]

Сергій Надал запропонував зачекати 30 хвилин. Мовляв, може, зараз ще якісь партійці добігають. Але це результату не дало. Число присутніх так і не змінилося. Додамо, для проведення засідання треба було як мінімум 22-х депутатів (повний склад ради – 42 обранці плюс міський голова – прим.). Тож мер попросив усіх присутніх у залі людей, які чекали на вирішення своїх питань, закликати політиків прийти на засідання. І до речі, багато хто із тернополян принагідно цікавився контактами «свого» депутата, аби зателефонувати ввечері і спонукати до подальшої роботи.

[embed]https://youtu.be/XyX9LspJXLk[/embed]

- Із певних причин депутати не знайшли у собі сил з’явитися на сесію, - іронічно зауважує мер. – Перелік депутатів, які були присутні, незабаром висвітлять на сайті міської ради. Прошу людей: хто знає свого депутата, подзвонити до нього і нагадати про виконання обов’язків. Перенесемо засідання на завтра. Початок - о 9-й.

Надал_сам
Надал_сам

Додам, на розгляд сесії сьогодні пропонували близько 300 господарських питань – переважно земельних. Оголошення про скликання сесії з’явилося на сайті міської ради ввечері у неділю, 2 квітня. Очевидно, його бачили не всі. Проте у кулуарах звучала й інша версія. Подейкували, що частина «опальних» депутатів вирішила показати характер, оскільки міський голова уже друге засідання скликав в авральному порядку – обранців тернополян обдзвонювали ввечері, щоб вони вранці з’явилися на сесії.

Люди4
Люди4

Люди3
Люди3

Люди2
Люди2

Люди1
Люди1

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео