Орест Сарматський

Агро-новини 4 квітня

квіт04

Вирощувати картоплю без зрошення — ризикований бізнес

Для адекватного виробництва картоплі потрібні сучасні знання агрономії і технології, перш за все, полив.

Вирощувати картоплю без зрошення — ризикований бізнес.

Таку думку висловив президент Української асоціації виробників картоплі Микола Гордійчук, пише «УкрАгроКонсалт».

Українські виробники картоплі сильно ризикують, отримуючи врожаї картоплі менші, ніж 450-500 ц/га, як у Нідерландах.

0401
0401

За словами Миколи Гордійчука, після втрати можливості транзиту через територію РФ, втрати ринків Донбасу і Криму багато виробників почали замислюватися над собівартістю вирощування картоплі.

Середня в Україні урожайність картоплі становить усього 270 ц/га, говорить президент УАВК, тоді як врожайність менша за 450-500 ц/га для виробництва картоплі є дуже ризикованою. За такого збору виробник буде змушений віддавати урожай за собівартістю.

Бджолярам потрібно об’єднуватися в кооперативи

Всесвітній конгрес Апімондія-2013 повідомив, що Україна має значний потенціал національного бджільництва. Для реалізації цього потенціалу бджолярі України мають об’єднатися у громадські організації, кооперативи, кластери при сприянні та допомозі держави, йдеться у прес-релізі Громадської Організації «МІСІЯ ЗАХИСТУ БДЖІЛ ім. П.ХМАРИ».

Всесвітній конгрес Апімондія-2013 назвав переваги і недоліки національного бджільництва. Якщо переваги це колосальний потенціал національного бджільництва, то до недоліків конгрес відніс знаходження 98% бджологосподарств у неорганізованому приватному секторі, відсутність стандартизації обладнання та застарілі технології утримання та лікування бджіл негативно впливають на якість та безпеку продукції бджільництва.

0402
0402

Бджолярський кооператив ставить своїм завданням об’єднати дрібних, одноосібних пасічників в організовану господарську структуру з метою сприяння стабільному виробництву якісної та безпечної продукції бджільництва, надання послуг з навчання інноваційним технологіям, покращення мікроклімату між бджолярами, органами влади та місцевого самоврядування, співпраці з партнерами, що є важливим фактором не тільки стабільної діяльності сектору бджільництва, а і розвитку його потенціалу.

Гройсман готує сюрприз під час земельної реформи — ЗМІ

Уряд підготує законопроект про запуск ринку землі, який представлятиме інтереси українців-землевласників.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував «великий сюрприз» у новому законопроекті про запуск ринку землі.

0403
0403

Про це він сказав на засіданні Кабміну в понеділок, пише LB.ua.

«Я багато чую сьогодні висловлювань про підготовку ринку земель, але те, що запропонує уряд, буде великим сюрпризом для наших «псевдореформаторів» і популістів. Ми запропонуємо абсолютно якісну модель земель не в інтересах великих холдингів, не в інтересах іноземних інвесторів, а в інтересах нинішнього українського громадянина. Все буде тільки на користь українців — власників землі», — сказав він.

Вибір читачів за тиждень

Відео