Віра Олександрович

Тернопільські депутати після Великодня вирішать, що робити далі (відео, фото)

unnamed (9)

Кількасерійна 14-та сесія Тернопільської міської ради завершилася сьогодні, 4 квітня. Міський голова Сергій Надал закрив засідання о 19.25. Наступного разу депутати обіцяють зустрітися відразу після Великодня, у 20-х числах квітня.

Нагадаємо, сьогодні у сесійній залі було доволі гаряче. Депутати попрацювали плідно – понад 300 пунктів порядку денного пройшли, більшість питань політики ухвалили (читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

[embed]https://youtu.be/1HUh-XdGkug[/embed]

Під час засідання мали змогу висловитися і тернополяни. Дозволили озвучити звернення також самим депутатам. Наприклад, Андрій Артимович розповів, що у Тернополі є одна дитина, якій постійно потрібні ліки. Але через бюрократичну тяганину, яку спричинили у Києві, ані медикаментів, ані грошей немає. Мовляв, дитина мала б уже давно померти.

  • Ми вже із міської казни цій дитині перевели 300 тисяч гривень, - каже Сергій Надал. – Це зробили ми всі – тернополяни, бо гроші пішли із казни.
  • unnamed (9)
    unnamed (9)

Втім, ситуацію цим не вирішити. Тому депутати дали 35 голосів «за», аби звернутися до Уряду, Міністерства охорони здоров’я та інших інституцій. Життєвоважлива поміч дитині потрібна негайно.

unnamed (10)
unnamed (10)

Отримали підтримку і решта звернень та депутатських запитів, окрім одного. Депутати не захотіли підтримати пропозицію, яку на розгляд сесії внесла фракція БПП, точніше секретар міської ради Віктор Шумада. Політики сприйняли такий текст половинчастим. А стосувався запит блокади на сході України.

Про решту цікавих рішень читайте на «Терені» згодом.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео