Тернополяни більше не сплачуватимуть за газ абонентську плату

га

НКРЕКП обіцяє доопрацювати своє рішення і провести додаткові консультації з Кабміном щодо збільшення субсидій на послуги з транспортування та розподілу газу. Відповідно до цього рішення жителі Тернопsльщини не сплачуватимуть абонплату.

Про це повідомляє інформагентство «УНІАН».

У прес-службі Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), запевнили про призупинення Нацслужбою дію рішення про введення абонплати за газ.

- На відкрите засідання комісії... 10 квітня 2017 року виноситься питання про зупинення та внесення змін в деякі постанови НКРЕКП у сфері природного газу з метою недопущення підвищення загального рахунку для населення, - йдеться в повідомленні.

А разом з цим буде проведено додаткові консультації з Кабміном щодо збільшення субсидій на послуги з транспортування та розподілу газу.

Крім того, можливою є зміна тарифів на теплову енергію для населення.

Згідно з цим рішенням, з 1 квітня тариф на газ буде складатися з двох компонентів: ціни газу як товару (близько 6 грн за 1 куб. м) і вартості його транспортування газотранспортною системою та розподілу за регіональними газорозподільними мережами (так звана абонплата). Остання буде розраховуватися, виходячи з максимальної пропускної здатності лічильника споживача.

За словами заступника начальника Департаменту з енергоефективності та енергозбереження «Нафтогазу» Олексія Хабатюка, в результаті даного рішення абонплата для тих споживачів, які мають тільки газову плиту (без газового котла) і лічильник G 1,6, зросте в середньому в 1-4 рази, а для власників газових плит без лічильника – збільшиться в середньому в 5-8 разів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео