Віра Олександрович

У Тернополі збудують резервне депо для пожежників

Резервне депо потрібне Управлінню державної служби України із надзвичайних ситуацій у Тернопільській області. Мовляв, нормативи вимагають розташування таких об’єктів на віддалі не більше 3 кілометрів. Інакше, може виникнути техногенна небезпека.

Саме такі аргументи почули міські депутати сьогодні, 4 квітня, від начальника міського відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій в області Віталія Поворозника.

  • Нам потрібне резервне депо, - каже він. – Та ділянка у промисловій зоні. Там немає жодного дерева. Це – не зелена зона.

Оскільки депутати мали зауваження до цього питання і не надто були налаштовані його ухвалювати, переконувати їх навіть взявся міський голова Сергій Надал. Врешті йому це вдалося – більшість підтримала це рішення.

До речі, питання «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,55 га для будівництва пожежного депо за адресою вул. Текстильна, 1 Державному пожежно-рятувальному загону Управління державної служби України із надзвичайних ситуацій у Тернопільській області» представляв начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр (на сесії також йшлося про таке – читайте ТУТ і ТУТ).

Тепер Державний пожежно-рятувальний загін Управління державної служби України із надзвичайних ситуацій в області має виготовити проект землеустрою щодо відведення  ділянки для будівництва пожежного депо на вул. Текстильній. Через це землю тепер вважатимуть придатною для житлової і громадської забудови. До того ж, вона із комунальної перейшла у державну власність. Віталій Поворозник запевнив, що житлового будинку там точно не буде.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео