Хресна хода об’єднала жителів села

IMG_1538

1 квітня в селі Вибудів (Козівський район) відбулася Хресна хода, яка об’єднала жителів села. Традиційно розпочалась вона у церкві Ризоположення Богородиці, де і завершилась, обійшовши майже всі сільські вулички.

Хресною ходою провадив парох села о. Роман Денис та Марійська дружина. У молитві взяли участь о. Володимир Наконечний та о. Олег Марущак.

Впродовж чотирнадцяти хрест несли священнослужителі, учасники церковних братств, хору, Марійської і Вівтарної дружин, освітяни, культпрацівники, представники влади, підприємці, діти, школярі, студенти та всі бажаючі.

Вірні роздумали над хресною дорогою українського народу, молилися за кращу долю та воїнів-героїв, які поклали свої голови за Україну, свободу, гідність.

Вкінці о. Олег Марущак звернувся із духовним словом, у якому наголосив на значенні Хреста Господнього у житті християнина.

Звертаючись до вірян, о. Роман Денис насамперед висловив слова вдячності священикам, усім людям, зокрема дітям, молоді, молитовним спільнотам, всім тим, хто долучився до несіння хреста і всім парафіянам, що пройшли Хресною дорогою.

Кожен учасник Хресної ходи мав змогу стати навколішки перед хрестом, доторкнутись і поцілувати його. Поки люди підходили до хреста, хористи співали скорботних духовних пісень. Всі учасники мали змогу роздумати над своїм життям і переосмислити його, а тому у кожного з присутніх було особливе відчуття очищення душі, просвітлення, благодаті.

IMG 1460IMG 1538

повідомив о. Роман Денис

Вибір читачів за тиждень

Відео