Виставка унікальних виробів ручної роботи відкрилася в Тернополі (фото)

IMG_0758

Виставка робіт майстрів творчого об'єднання «Берегиня» відкрилася за сприяння Управління культури та мистецтв Тернопільської міської ради, Тернопільської міської ЦБС та Етно-центру бібліотеки №4 для дорослих. 

Відкриття виставки «Красу творімо разом» Творчого об’єднання «Берегиня» відбулося 4 квітня о 12:00. Серед гостей, які прийшли привітати майстрів з нагоди відкриття, були Леонід Бицюра, Олександр Смик, директор тернопільської міської централізованої бібліотечної системи Світлана Козелко, Анатолій Вихрущ, Євген Філь, Дарія Чубата та Віктор Вентура.

IMG_0794
IMG_0794

IMG_0812
IMG_0812

Окрім самої виставки, відвідувачі мали можливість насолодитись музичними номерами у виконанні Ірини Кріль (бандура), учениць музичної школи №1 (бандура) та хору Тернопільського обласного культурно-освітнього товариства поляків.

На виставці представлені різнопланові витвори мисткинь товариства: тут і роботи з бісеру та каменю, вишиті картини, портрети і вишиванки, вироби із вовни та плетені гачком.

IMG_0743
IMG_0743

IMG_0752
IMG_0752

Тернополян запрошують ознайомитись з експозицією. Виставка триватиме до 22-го квітня. Вихідний день - субота.

Довідка:

«Берегиня» - творче об’єднання майстринь. Ідея створення належить Євгенії Михайлівній Возній. Перше засідання відбулося 22 грудня 2005 року.

Майстрині «Берегині» взяли участь у більш як 50-ти виставках. У 2006 році відбулася 1-ша виставка в рамках Шевченківських днів у Палаці Культури «Березіль». Майстерниці були учасниками Сорочинських ярмарків, Всеукраїнського фестивалю «Цвіт вишиванки»; брали участь у проектах: «Всеукраїнський рушник національної єдності», «Вишиваємо Україну». Виставки мисткинь експонувались у всіх куточках України, а деякі їх роботи побували і за її кордонами.

Вибір читачів за тиждень

Відео