Оксана Бучко

На Тернопільщині жінка роками тримала 14-річного сина зачиненим у будинку

thumb_554328_news_m

Замість обіцяної сину поїздки за кордон, рідна мати закрила 14-річного підлітка в будинку на 2,5 роки. Жителька Заліщиків забрала документи сина зі школи ще восени 2014 року. Відтоді хлопець, заляканий розповідями про поганих людей, просидів під дресурою матері, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Встановити контакт із 40-річною жителькою Заліщиків намагались неодноразово. У результаті довелось відкрити кримінальне провадження за частиною першою статті 166 ККУ - злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, в рамках якого поліцейські отримали ордер на примусовий огляд помешкання, в якому знаходився 14-річний підліток. І навіть після цього зустрітись з хлопцем довго не вдавалось, жінка втікала через квартирку з помешкання, також наказувала втікати і сину. У результаті довгих вмовлянь правоохоронці разом із представниками органів опіки та піклування райдержадміністрації увійшли до будинку. Умови проживання були задовільні, але поведінка хлопця схвилювала.

- Дитина була втомленою, без вказівки матері не рухалась і не говорила, - розповів керівник відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович. - Хлопець наразі у Тернопільському притулку для неповнолітніх, де має пройти медичне обстеження, з ним поспілкуються психологи закладу. Підліток не заперечував проти цього. В рамках кримінального провадження слідчі також наполягатимуть на вивченні психоемоційного стану матері.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео