Плануєш виїзд за кордон – відвідай податкову

1430381503

У відділі адміністрування податку на доходи фізичних осіб та податків з громадян Тернопільської ОДПІ зазначили, що громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про майновий стан і доходи у термін, не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Після надходження такої декларації, інспекція протягом 30 календарних днів зобов’язана перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку й видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань.

Така довідка надалі надається громадянином до органів митного контролю під час перетину кордону та є підставою для проведення митних процедур.

Начальник відділу Людмила Свистун зазначає, що аби уникнути непорозумінь на митниці, в інспекції рекомендують подати декларацію в установлені строки. Ті, хто виїжджає за кордон на постійне місце проживання подають декларацію незалежно від того, отримували вони доходи, що підлягають декларуванню, чи тільки зарплату та інші доходи, з яких податок на доходи фізосіб був утриманий податковим агентом. Тобто, у будь якому випадку підставою для митних процедур буде видана органом ДФС довідка про відсутність заборгованості зі сплати податку.

За матеріалами відділу організації роботи Тернопільської ОДПІ

Вибір читачів за тиждень

Відео