З депутатів у актори: Михайло Ратушний розповів про зйомки нової кінострічки (фото)

1рат

Своїми враженнями від перебування на знімальному майданчику під час знімального процесу фільму «Таємний щоденник Симона Петлюри» поділився один з відомих колишніх народних депутатів з Тернопільщини.

Кінострічку про Петлюру, у якій Михайло Ратушний зіграв епізодичну роль галицького селянина, який оре поле, знімають на студії імені Довженка. Так, після оприлюднених світлин, політик розповів про свою роль.

2рат
2рат

3рат
3рат

- Доцільно внести, нарешті, ясність із вчорашньою оранкою, кіньми і полем. Тим більше - нас розконспірували, - жартує він. - На студії Довженка, під керівництвом талановитого Олеся Янчука (Голод-33, Нескорений, Залізна Сотня, Владика Андрей та інші) - розпочались зйомки фільму про Симона Петлюру під умовною назвою «Таємний щоденник Симона Петлюри».

Так, як я один із небагатьох, хто в дитинстві ходив за плугом і знаю, з якого боку підійти до коня, мені запропонували епізодичну роль галицького селянина, котрий оре поле, коли війська Директорії покидають Велику Україну і переходять Збруч...

Що хочу сказати із побаченого - фільм, як інші фільми Янчука, обіцяє бути пізнавальним і цікавим... Актори бомбажні ! Чого варті лише Петлюра, Виниченко, Троцький, французи...

Грошей катастрофічно бракує. Виділено, лише, 25 млн. гривень і потрібно буде залучати кошти спонсорів і діаспори, якщо хочемо, щоб стрічка побачила світ в 100 роковини Української Революції.

Про себе.

Не збираюсь міняти професію і ставати актором, але побачивши із середини, як робиться кіно - зрозумів що це тяжка і серйозна робота...

Фото інших акторів із знімального майданчика, без дозволу режисера, не виставляю, але як і всі ми з нетерпінням чекатиму виходу Петлюри на екрани.

Довідка: Михайло Ратушний - виходець із села Чернихівці Збаразького району Тернопільської області, народний депутат України 2-го, 3-го та 4-го скликань.

Фото з особистого архіву Михайла Ратушного

Вибір читачів за тиждень

Відео