Муки душі ненародженої дитини втілили у театральній постановці чортківські старшокласники

news-v2CpTmSCEY

У час Великого посту учні загальноосвітньої школи I-III ступенів №5 підготували театралізоване дійство - Хресну дорогу під назвою “Безмовний крик ненародженої дитини”.

Як повідомляє прес-служба Чортківської міської ради, зворушливу постановку розробила викладач соціальної психології Чортківського педагогічного коледжу ім. О. Барвінського Галина Оліжок. Учні десятих класів трепетно втілювали у віршованій формі переживання і муки душі дитини, яка через вчинений страшний гріх матері, так і не прийшла у цей світ.

Статистика свідчить, що в Україні щороку здійснюється понад 450 тисяч абортів. Церква споконвіку вважає аборт, або штучне припинення вагітності, страшним гріхом і прирівнює його до вбивства людини. В основі такої оцінки лежить вчення церкви про те, що зародження людської істоти являється даром Божим, тому з моменту зачаття будь-яке посягання на життя майбутньої людської особистості є злочином.

Колишній учень цієї школи, нині настоятель церкви Вознесіння Христового отець-декан Андрій Мельник відзначив важливість такого просвітницького заходу, який стане ще одним моментом виховного процесу як для старшокласників, так і їх батьків.

“Церква споконвіку бореться з гріхом і стоїть на сторожі захисту життя людини. Ми перебуваємо в час посту, в час призадуми і боротьби з нашою немічністю і гріхом. Каятися і молитися про прощення цього гріха потрібно все життя але не слід впадати у відчай, пам’ятаючи, що у Бога немає не прощеного гріха, окрім гріха нерозкаяного”, - сказав отець Андрій.

На заході, окрім батьків та вчителів, були присутні заступник міського голови Роман Тимофій, представники управління освіти, молоді та спорту міської ради.

Вибір читачів за тиждень

Відео