Оксана Бучко

«Мене судять за те, що оборонявся від нападу»,- скаржиться житель Тернопільщини

kulak_udar

Скасувати вирок Кременецького суду та виправдати жителя Лановецького району Григорія Стецюка вимагають в апеляційному суді Тернополя. Як стверджує обвинувачений, його поведінка була лише необхідною обороною під час побиття. Натомість, кримінальне провадження щодо нападу на Григорія не розслідують близько чотирьох років.

- Григорій Стецюк 1989 року народження подав письмову заяву в чергову частину Лановецького РВ УМВСУ в Тернопільській області про притягнення до кримінальної відповідальності Романа Дідика 1996 року та інших осіб, які побили  його поблизу бару «Старий парк» в смт. Вишнівець Збаразького району 15 грудня 2013 року, - розповідає адвокат засудженого Тетяна Ткаченко. – У слідстві протягом майже 4-ох років не вжили заходів для дослідження усіх обставин. Натомість, Роман Дідик подав заяву на Григорія Стецюка щодо  нанесення ножового поранення. Суд звинуватив Григорія у грубому хуліганстві (ч. 4 ст. 296 ККУ України) та вимагає стягнути 130 тисяч грн за моральну і матеріальну шкоду. Ми з таким рішенням категорично не погоджуємось.

Як розповідає обвинувачуваний Григорій Стецюк, суд не взяв до уваги, що ножове поранення він наніс під час нападу на нього 5-ох осіб.

- У бар «Старий парк» ми з друзями приїхали відпочити та подивитись спортивні змагання на великому екрані, - розповідає Григорій Стецюк. – Ніж носив в кишені для побутових потреб, ним я відкручував свій поломаний телефон. Факту, що я вдарив Романа Дідика ножем, не заперечую. Але це трапилось  під час нападу і вимагання у нас алкогольних напоїв. Я сплатив за лікування 4 тис. грн. Але ця сума виявляється недостатньою. А намагання захищатись і оборонятись визнають зухвалою поведінкою та хуліганськими діями.

Обвинувачений додає, що не розуміє, чому справа за їхніми заявами до цього часу не розслідується. Натомість, звинувачують того, на кого здійснили напад. Григорій Стецюк подав апеляцію, у якій акцентує на  ігноруванні обставин справи, ігноруванні стану алкогольного сп’яніння Романа Дідика та огляду речових доказів.

- Цікаво, що Роман Дідик має родинні зв’язки з черговим прокурором Тернопільської області В’ячеславом  Левенцем, - додає Тетяна Ткаченко. – Це і пояснює вирок Кременецького районного суду Тернопільської області від 21 жовтня 2016 року, який  ми просимо скасувати.

До слова, Григорій Стецюк утримує двох малолітніх дітей, є працівником фермерського господарства БІО-Збараж. Сім’я сподівається на законне обґрунтування рішення в апеляційному суді.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео