Віра Олександрович

Що роблять п’ятеро людей, які обслуговують мера Тернополя (фото)

Мерія (Copy)

Сприяння у розвитку молодіжної політики, організація нарад, ділових зустрічей і підготовка доручень міського голови – саме такими є основні завдання патронатного відділу Тернопільської міської ради.

Звітувала про цю роботу у 2016 році начальник відділу – Наталія Задорожна. Міські депутати прийняли її доповідь «до відома» фактично без обговорення (читайте про те, що відбувалося на засіданні 4 квітня - ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Zadorojna (Copy)
Zadorojna (Copy)

Що цікаво, патронатний відділ є виконавчим органом Тернопільської міської ради, підконтрольним і підзвітним міській раді, але… підпорядкованим безпосередньо міському голові Сергієві Надалу. І в 2016 році ці працівники переймалися такою роботою:

- контролювали впроваджену в Тернополі платформу «Відкрите місто», що активно працює для вирішення актуальних проблем громади (зафіксовано 119 повідомлень, які прийняті до розгляду на виконання структурними підрозділами міської ради); - відслідковували стан виконання обіцянок міським головою Сергієм Надалом, які фіксує проект «Слово і Діло» (мер Тернополя постійно займає перше місце у проекті); - контролювати якість виконання скарг, що надходять на службу «15-80». Нагадаємо, у червні 2016 року було підписано Меморандум між Тернопільською міською радою і БО «БФ «Разом для України», а також ГО «Континіум» щодо співпраці з метою розвитку і впровадження у Тернополі інтерактивної веб-платформи «Розумне місто». Цей напрямок також у компетенції патронатної служби. Окрім того, саме цей підрозділ зробив 294 аналітичних огляди ЗМІ для… інформування міського голови. До того ж, підготували 375 проектів доручень мера і 43 протоколи нарад при міському голові. На додачу, працівники патронатної служби беруть участь у систематичних об’їздах міста мером.

Мер (Copy)
Мер (Copy)

Фото автора і з відкритих джерел

Довідка. У патронатному відділі, за даними сайту міської ради (див. ТУТ – прим.), працюють 4 радники міського голови: Вероніка Дякович (молодіжний мер Тернополя), Антон Марчевський, Володимир Недзельський і Сергій Камінський.

Вибір читачів за тиждень

Відео