Віра Олександрович

Тернополяни підтримали депутата, якого «обділили» у міськраді (фото)

Депутати3

Тернополяни зі Смакули, 1 і Тарнавського, 16 та 22 пришли на сесію міської ради, аби добитися ремонтів на своїх прибудинкових територіях. 

Власне, люди стверджували, що їхні три двори були у титульному списку ремонтів на 2017 рік, ухваленому на засіданні депутатської комісії із питань житлово-комунального господарства, екології, надзвичайних ситуацій, енергозабезпечення та енергоефективності. Про таку радісну новину тернополяни дізналися від свого депутата – Любомира Балука. Проте при остаточному погодженні у відповідних структурах міської ради, за його словами, саме ці три пункти раптом… щезли.

Балук
Балук

Я – двірник із забутої Богом вулиці Смакули, - емоційно розповідав старший чоловік, який вийшов до трибуни. – Коли дізнався, що у нас буде ремонт, то навіть руку депутатові поцілував. Але ті 1 мільйон 200, які нам обіцяли, забрали на інші об’єкти. І всім байдуже, що ані швидка, ані пожежна до нас не доїде по тих ямах.

Майже такі ж історії переповідали жителі вул. Тарнавського. Вони теж мешкають у будинках, яким понад 40 років і ремонту там ще ніхто і ніколи не робив.

Навколо двори роблять. Нас усе минають. Обіцяли зробити ремонт у 2017-му, і ми дізнаємося, що – відмінили, - розповів мешканець Тарнавського, 16. – Ми надсилали у міську раду фото, який вигляд нині має двір. Там взагалі немає дороги! Там – суцільні вирви, як після артилерійського обстрілу. Прийдіть і подивіться, що там робиться. Це вже крик душі!

На суцільні вирви у дворі скаржилися і дві жіночки із вул. Тарнавського, 22 – Марія Калашнікова і Надія Зозуляк (див. фото – прим.). Їх намагався заспокоїти міський голова Сергій Надал. До слова, його обурило, що на сесію усіх цих людей привів один депутат. Мовляв, інші – 42-є такого не роблять. Мовляв, так на другу сесію так усі можуть привести «свої» двори.

На рік ми могли відремонтувати 40 дворів капітально. Ще – 10-12 міжквартальних проїздів. Цього року запланували – 50, - каже мер. – Так, хотілося б відремонтувати всі, але грошей не це нема! Але ваша думка почута. Управління ЖКГ отримає протокольне доручення – врахувати ваші прохання при перерозподілі грошей при перевиконанні бюджету, коли матимемо додаткові кошти.

Утім, Любомир Балук і колеги із його фракції були переконані, що причиною «зникнення» трьох дворів із остаточного титульного списку ремонтів було інше – депутати із «Громадянської позиції» у повному складі не підтримали змін, які внесли до Генплану Тернополя на засіданні 24 березня.

Балук1
Балук1

Ті плакати, із якими ми прийшли на сесію, - не випадкові, - каже Андрій Ткаченко. – Очевидно, наших депутатів так вирішили покарати.

Додамо, на засіданні 4 квітня депутати ухвалили близько 300 господарських рішень (докладно читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео