Орест Сарматський

Агро-новини 10 квітня

unnamed (10)

Великобританія. John Deere представила перший електричний трактор

На виставці Sima-2017 в Парижі компанія John Deere представила свій електричний трактор за концепцією Sesam (Стійке енергопостачання сільськогосподарської техніки).

unnamed (9)
unnamed (9)

Тож, згідно з даними Національного союзу фермерів Великобританії (НСФ), електричні трактори можуть з’явитися на британських фермах принаймні на 10 років раніше, ніж очікувалося, пише Traktorist.ua.

Переваги електричних тракторів над дизельними включають скорочення експлуатаційних витрат, менше викидів та мінімум технічного обслуговування, а також значний аспект безпеки від переходу з механічного ВВП до електричних інтерфейсів.

В основі електричного трактора лежить шасі від моделі серії 6R, він має батарею на 130-150 кВт, яка може видавати 174 к.с. безперервної потужності та працювати чотири години на 3-годинному заряді батареї.

В Україні можливо отримувати в середньому 9 т цукру з га

Цукристість коренеплодів має вирішальне значення в продуктивності посівів цукрового буряка, особливо в умовах недостатнього зволоження.

unnamed (11)
unnamed (11)

Про це розповів на конференції «День агронома — 2017» Василь Шевчук, заступник генерального директора з виробництва агрокомплексу «Зелена Долина», що на Вінниччині, пише SuperAgronom.com.

Він розповів, що його господарство знаходится в зоні так званого «зволоженого степу». Мінімальна та максимальна сума опадів на цій території становлять 200 та 550 мм відповідно. В таких умовах не слід розраховувати на урожай в 60-80 т/га.

Проте доброякісність клітинного соку виходить на перше місце.

Податкові обставини змушують молочні ферми закриватися — фермер

З відміною спецрежиму ПДВ для аграріїв податки значно зросли і, як наслідок, фермери змушені зменшувати поголів’я худоби, повідомляє Голос України.

unnamed (12)
unnamed (12)

«За довгу практику було всяке: господарство і процвітало, і просто жило, і виживало… А тепер вже й не знати, як назвати цю ситуацію. До ліпшого чомусь не йде, з кожним разом все гірше і гірше», — жаліється керівник ТОВ «Святець», що на Хмельниччині Василь Мастій.

Раніше його господарство було сильним. Тепер же воно нетипове для області. Фермер намагається втримати свої 5 га, на які зазіхають великі компанії. До цього додався ще фінансовий тиск з боку держави.

«Тільки подивіться, яка арифметика. От ми на фермах виробили молока на два мільйони гривень — рахую за теперішніми закупівельними цінами. І мусимо ж його продати. З цим теж проблеми немає — заготівельників і гукати не треба. Здавалося б, всім зробили добре. Але тут виходить, що за своє ж продане мусимо сплатити 380 тис. грн податку. Та де таке є? За часів Союзу колгоспам за здане молоко держава доплачувала. А тепер — ми їй?», — дивується фермер.

Окрім збільшення податків, відмічається і зростання комунальних платежів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео