Віра Олександрович

У Тернопільській облраді - проти абонплати за підключення до газової мережі

ОДА

Продовження сесії Тернопільської обласної ради 10 квітня ініціювали уповноважені представники усіх восьми фракцій.

Спричинило такий поспіх прийняття Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, рішення про встановлення щомісячної абонентської плати за підключення до системи газопостачання. Тож третє пленарне засідання розпочнеться традиційно - о 10 годині. Окрім звернення до керівництва держави з приводу абонплати за газ, обласні депутати планують розглянути низку питань, що потребують негайного вирішення.

Башта
Башта

Зокрема, у переліку, оприлюдненому на сайті облради, – ще кілька політичних звернень. Наприклад, про підтримку рішення Волинської обласної ради від 14.03.2017 р. за №11/3 «Про звернення Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони, обласних рад щодо блокади банків з російським капіталом», а також – «Про звернення депутатів Тернопільської облради до Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Національної гвардії України, Служби безпеки України щодо неприпустимості застосування сили під час мирних акцій протесту, протидії рейдерським захопленням і захисту конституційних прав громадян».

Загалом у переліку – 15 пунктів. Серед них є й такі: «Про проголошення 2017 року у Тернопільській області Роком Патріарха Йосифа Сліпого», «Про відзначення у 2017 р. на загальнодержавному рівні 70-річчя від дня народження Валерія Марченка», а також – «Про обласну програму вшанування українців, постраждалих у ХХ столітті внаслідок окупаційних режимів та Героїв «Небесної Сотні» і учасників АТО у ХХІ столітті на 2017-2019 рр.». Планують депутати і внести зміни до обласного бюджету на 2017 рік.

Додамо, 5 квітня під стінами обласної ради відбувся пікет, ініційований активістами профспілок («Терен» писав про це ТУТприм.). Відповідне звернення проти встановлення щомісячної абонентської плати за підключення до системи газопостачання ухвалили і в міській раді Тернополя.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео