У тернопільських парках на дітей чатує небезпека (фото)

BzXVjEodn6Y

Зазвичай сезон на укуси кліщів у Тернополі починається в квітні, пік - у червні та вересні. Цей період називають ще “сезоном кліщів”. І недаремно. Саме в цю пору люди масово відпочивають на природі. Влаштовують пікніки, працюють на землі, багато гуляють в парку, збирають гриби та ягоди в лісі. Там їх підстерігають паразити.

За даними моніторингу інфекційної захворюваності, проведеного фахівцями ДУ «ТОЛЦ МОЗ України», в області 6 квітня 2017 року за первинними діагнозами зареєстровано 10 випадків укусів кліщами.

- Кліщі на дитячих майданчиках.Оглядайте добре дітей, дитина гуляла 30 хвилин у холодну погоду в шапці, а її вкусив кліщ, - повідомляє Тернополянка Надія Демидась.

e3zDDAFkRIU
e3zDDAFkRIU

Якщо Вас все ж таки вкусив кліщ — необхідно його видалити. Для цього звернутись до лікаря лікувально-профілактичного закладу (територіальної поліклініки чи травмпункту).

Коли у вас є кліщ, потрібно визначити інфікований він чи ні. Такі дослідження проводяться у лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України». Кліща необхідно доставити до лабораторії (бажано живого). Дослідження проводиться протягом години.

Якщо кліщ інфікований бореліями, то ймовірність захворіти на хворобу Лайма досить висока. Тому будьте обережні.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео