Оксана Бучко

Жителі Тернопільщини ігнорують попередження про мобільних пройдисвітів

765875876-1024x576

Номер картки, пін-код та інші захисні дані продовжують повідомляти жителі Тернопільщини телефонним шахраям. Дві крадіжки за одну добу в результаті зняття коштів з карток у сумі до тисячі та майже 7 тисяч гривень зареєстрували в Тернополі 10 квітня, повідомляють у прес-службі поліції області.

Перший випадок стосується відомої казки про попередження від фінансиста банку щодо зняття коштів. Шахрай по телефону запевнив 47-річну тернополянку, що з її картки намагались зняти гроші. Для безпеки він порадив змінити коди. Отримав номер картки та код, а згодом після повідомлення на телефон тернополянки – і усі інші захисні дані. Шахрай зняв до тисячі гривень.

Інша вигадка – смс-повідомлення про заблокування картки. Шахрай виявив бажання допомогти у розблокуванні, запропонував номер для послуг. Тернополянка подзвонила та, вірячи у допомогу і виконуючи вказівки, позбулась майже 7 тис. грн.

У поліції попереджають, працівники банку не запитують про особисті дані та не просять змінювати паролі. У разі подібних дзвінків потрібно запитувати про адресу відділення та назначати зустріч для вирішення ситуації. Запитання про пін-код є сигналом для припинення розмови. У такому випадку краще перетелефонувати в банк особисто.

Про подібні випадки Терен писав ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео