Відважна тернополянка смертельно поранила бандита

Budynok-pidpryyemtsya.0001

Нині триває розслідування жахливої пригоди. Нема сумніву, що суд оправдає жінку, адже у неї не було іншого виходу, як рятуватися будь-яким способом, повідомляє Нова Тернопільська газета.

Шокуючий випадок стався 4 квітня, близько 21-ої години, у селі Біла Тернопільського району — до помешкання 58-річного підприємця на вулиці Чумацькій увірвалися двоє бандитів у масках і почали жорстоко гамселити дерев’яними битами господарів. Обороняючись, його дружина завдала смертельного удару ножем одному з нападників. Нині триває розслідування жахливої пригоди. Нема сумніву, що суд оправдає жінку, адже у неї не було іншого виходу, як рятуватися будь-яким способом. Якби не такий, неочікуваний для бандитів, вчинок, що змусив їх швидко покинути дім, то хтозна, чи господарі взагалі залишилися б живими. Наскільки відомо, грошей нападники не вимагали, можливо, просто не встигли, адже все відбувалося за лічені хвилини. Як нам вдалося довідатися, потерпілий — приватний підприємець, має у власності бар та деяке інше комерційне майно.

Приголомшене подружжя (і його можна зрозуміти) не хоче коментувати випадок. Журналіст “НОВОЇ…” навідалася до оселі потерпілих, ворота були замкнені, на подвір’ї біля автомобіля поралися господар та його син. Господар підійшов до брами, але відмовився розповісти подробиці, пояснивши, що поки триває розслідування, не буде нічого розголошувати. У чоловіка помітно великий синець під оком. Їхній ошатний двоповерховий будинок із багатьма прибудовами вирізняється серед довколишніх осель, за кованою брамою — все, немов на долоні, обійстя “пильнують” багато камер відеоспостереження — тільки з дороги видно п’ять.

Нападники, як нам розповіли у селі, пробралися на подвір’я підприємця не через головний вхід, а з городу. Того вечора чоловік та дружина розбирали в літній кухні куплену до свят чвертку свині, окрім них, вдома більше нікого не було. Відомо, що у подружжя є два сини, старший живе з сім’єю окремо, молодший — з ними. Господарі не встигли оговтатися, коли до літньої кухні несподівано увірвалися двоє невідомих у балаклавах і темному одязі. У руках в нападників були бити — ними вони й почали гамселити підприємця. Перелякана жінка здійняла галас, кинулася на допомогу. Оскільки в руках тримала ніж, то й різонула ним у правий бік одного з бандитів. Після того добряче дісталося і їй — нападник товк господиню битою по голові, по спині, по руках… Ще якийсь час тривала шарпанина, та коли поранений нападник побачив на собі кров, гукнув до іншого: “Біжімо звідси!” Бандити утекли, а господар миттю зателефонував до сусідів, покликав на допомогу попросив повідомити поліцію. Позбігалися сусіди, та вони не встигли побачити ні бандитів, ні того, чи від’їжджало звідти якесь авто. Незадовго до помешкання підприємця прибули правоохоронці, записали свідчення потерпілих, оглянули подвір’я і поїхали, так і не вийшовши на слід нападників. А вже вранці до поліції зателефонував мешканець Білої, який проходив вулицею Чумацькою і побачив на одному з городів біля недобудови мертвого чоловіка. Тіло лежало за двісті метрів від обійстя, де стався розбійний напад. Слідчі встановили, що загиблий — один із нападників, який, очевидно, через травму не зміг утекти, упав і залишився там помирати. Нині поліція розшукує його напарника.

Тіло нападника знайшов випадковий перехожий.

Інформація про напад у Білій облетіла весь інтернет, викликала чимало гарячих дискусій. Більшість дописувачів виправдовують вчинок господині. Один із коментаторів, який, мабуть, добре знає потерпілих, написав: “Люди вижили, бо рятувались, як могли. Поліція ввечері після нападу неналежно обстежила прилеглу територію довкола будинку, бо поранений злочинець стікав кров’ю поруч, його, напевне, можна було врятувати та по гарячих слідах затримати іншого нападника. Встановлено особу загиблого — це була зальотна бригада з Одеської області. Вага кожного нападника — понад сто кілограмів. При собі вони мали три “стяжки” для зв’язування рук — готувались на три жертви. За чотири години перед нападом діти господаря, на щастя, забрали від батьків малолітнього онука. Злочинці залізли через огорожу з території необгородженої сусідньої ділянки. Вони знали, як найлегше пробратись, вивчили все наперед. Господареві потовкли руку, збили з ніг, він лежав на підлозі, його лупили битами, жінку потягли до іншої кімнати, але вона ножем поранила одного в ногу, вирвалась, кинулася на допомогу чоловікові і штрикнула в бік того, що бив битою лежачого чоловіка. Незважаючи на поранення, нападники продовжували  катувати господарів, хотіли одягнути на руки “стяжки”, аж поки не побачили, що в одного з них тече кров з-під сорочки. Тоді й утекли. Ніхто з нас не знає, хто з яким наміром зайде до нашої хати чи квартири і як будемо діяти тоді…”

Як повідомив начальник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол, за нападом на родину у Білій правоохоронці перевіряли кілька версій, зокрема, чи не було це помстою або переділом бізнесу, оскільки зловмисники  не вимагали кошти або майно, але після встановлення особи злочинця даний випадок було кваліфіковано як розбійний напад. Загиблий нападник — мешканець Одеської області, у 2010 році був затриманий з групою злочинців за вчинення шести розбійних нападів із жорстоким катуванням на Київщині.

Вибір читачів за тиждень

Відео