Для чого з міського бюджету Чорткова виділять майже мільйон гривень?

news-kxX5221k86

Важливим рішенням, прийнятим на черговій сесії міської ради стало затвердження “Програми відновлення військового містечка № 22 у м. Чорткові для розміщення військового підрозділу 44-тої окремої артилерійської бригади на 2017 рік”. Це безпрецедентне рішення направлено на здійснення заходів по приведенню до належного стану інфраструктури військового містечка № 22 на території міста Чорткова. Згідно з Програмою з міського бюджету протягом 2017 року будуть виділені кошти у сумі 800 тис. грн. на поточні роботи з відновлення водопровідних, каналізаційних, електричних мереж тощо, повідомляють у прес-службі Чортківської міської ради.

“Це дуже позитивний досвід, коли міська влада спільно з Міністерством Оборони України, головою облдержадміністрації С.С. Барною, народним депутатом України О.С. Барною, депутатом обласної ради Л.С. Біликом об’єднали зусилля щодо розміщення військового підрозділу у місті Чорткові. Завдяки такій спільній ініціативі Міністерством Оборони України виділено близько 16 млн. грн. для здійснення капітальних робіт на цьому стратегічно важливому об’єкті. Проте, для виконання поточних робіт є потреба у співфінансуванні з міського бюджету”, - сказав під час пленарного засідання міський голова Володимир Шматько.

Також він зазначив, що за словами генерал-майора, начальника штабу, першого заступника командувача військ оперативного командування «Захід», яке базується у м. Рівному О.О. Павлюка, який цими днями побував у Чорткові, за час його служби - це вперше, коли міська влада готова виділити з міського бюджету кошти на відновлення боєздатності військової частини.

“Таким же шляхом рухаються і в місті Коломиї, де позиція міської влади і депутатського корпусу є однозначною в питанні фінансової підтримки військових. Тож, Чортків став другим містом в Україні, де з міського бюджету виділяються кошти на створення належної матеріально-технічної бази для розміщення майбутнього військового підрозділу 44-тої окремої артилерійської бригади”, - сказав Володимир Шматько.

Вже у наступному 2018 році на постійне місце дислокації заплановано розміщення 800-900 військовослужбовців.

Вибір читачів за тиждень

Відео