Віра Олександрович

Мільйонерів на Тернопільщині – аж «чортова дюжина»

Декларація

Від початку цьогорічної деклараційної кампанії, що стартувала 1 січня, жителі Тернопілля до податкових інспекцій подали понад 4300 декларацій про майновий стан і доходи за 2016 рік.

Як уточнили у Головному управлінні Державної фіскальної служби (ДФС) в області, 1954 декларації подали громадянами, зобов’язані це зробити, а понад 2 тисячі 350 – із метою отримання податкової знижки.

Зокрема, серед декларацій громадян, які обов’язково мали прозвітувати перед державою, у 1105 відобразили доходи за договорами спадщини чи дарування на суму 105,5 млн грн, - кажуть у податковій. - Ще 348 громадян отримали і задекларували 27,4 млн грн доходу від продажу нерухомого чи рухомого майна, 181 – доходи від здавання у найм майна (2,2 млн грн), 72 – отримані доходи від здійснення незалежної професійної діяльності (2,7 млн грн).

За результатами проведеної роз’яснювальної роботи, 11 громадян Тернопільщини, які отримували доходи за кордоном, виконали свій конституційний обов’язок і задекларували 5,8 млн грн доходу. Ще 3 громадян задекларували 1,8 млн грн інвестиційного прибутку.

Серед декларантів тринадцятеро відобразили доходи понад мільйон гривень на загальну суму 27,6 млн грн, - кажуть у податковій. - Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань із податку на доходи з фізосіб становить майже 8 млн грн. Із них 3,4 млн грн уже сплатили до бюджету. Окрім того, надійде 1,9 млн грн військового збору, із яких 0,9 млн грн – уже в казні.

Водночас 2362 громадянам, які задекларували 23,6 млн грн витрат із метою отримання податкової знижки, держава поверне 3,9 млн грн зайво сплаченого податку.

Громадянам, які мають обов’язок перед державою прозвітувати про свої статки, варто знати: декларацію про майновий стан і доходи за 2016 рік необхідно подати не пізніше 3 травня 2017 року, - констатували у податковій.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео