Віра Олександрович

Наймолодше управління заробило для Тернополя понад 1,5 мільйона (фото)

Шевченка_1 (Copy)

На роботу управління державної реєстрації у Тернополі найбільше вплинув «сезонний» фактор. Утім, загалом роботу своїх підлеглих начальник цього підрозділу міської ради Василь Франків вважає успішною.

Наше управління – наймолодше, - каже він. – Нам доводилося призвичаюватися до роботи і вимог «на ходу».

Звіт про роботу управління державної реєстрації за період із квітня до кінця 2016 року прозвучав на останньому засіданні 14-ї сесії (докладно про новоутворене управління - ТУТ).

Нагадаємо, відповідно до закону, до повноважень органів місцевого самоврядування із 04.04.2016 р. передали повноваження у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб. Ось тому і змушені були створити нове управління. До його роботи депутати мали кілька претензій. Зокрема, Назар Зелінка дивувався, чому у Тернополі частину послуг не надають в електронному вигляді. Мовляв, в інших містах це вже успішно практикують. Пропозиції висловив і Іван Сороколіт. Бо найбільше претензій до роботи управління державної реєстрації було у грудні 2016 року, коли тернополяни масово закривали «сплячих підприємців». Але уся ця критика не була надто вагомою, тому врешті 34 «за» звіт взяли «до відома».

Проблеми у роботі управління мають «сезонний» характер, - підкреслив міський голова. – Зазвичай усі працюють спокійно і стабільно.

Василь Франків з трибуни озвучив кілька цікавих цифр. Наприклад, за відповідний період 2016 року загальна кількість вчинених дій із реєстрації місця проживання і зняття з реєстрації місця проживання становила 16 111 (докладно – у довідці).

FRANKIV_16 (Copy)
FRANKIV_16 (Copy)

Також за відповідний період:

- розглянули 113 листів і звернень через систему електронний документообіг;

- направили 1731 листів з інформацією з реєстру територіальної громади.

Начальник відділу щодня консультує тернополян із питань реєстрації місця проживання. За надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їхніх обтяжень до місцевого бюджету надійшло 1 млн 129 тис. грн. За надання адмінпослуг у сфері реєстрації юридичних і фізичних осіб-підприємців казна отримала 508 тис. грн. За скорочені терміни у наданні адмінпослуг у сфері реєстрації до місцевого бюджету - 21 тис. 400 грн.

Окрім того, із травня до кінця року відділ прийняв 3 тисячі 603 заяви про держреєстрацію нерухомого майна, із них:

  • державна реєстрація права власності на нерухоме майно – 2877;
  • державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно – 241
  • внесення змін до записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно – 291;
  • скасування запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, скасування державної реєстрації речового права – 15;
  • відмов про державну реєстрацію – 40;
  • державна реєстрація обтяжень на нерухоме майно – 139.

Причому усі заяви задоволенні, пропущених строків немає. І це при тому, що працівників не вистачає! Так, донедавна в управлінні було 2 вакансії.

  • Від державних, приватних нотаріусів та акредитованих суб’єктів ми отримали на зберігання 4993 реєстраційних справи, - підсумував Василь Франків.

Про те, що відбувалося на засіданні, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Карта (Copy)
Карта (Copy)

Фото автора і з відкритих джерел

Довідка. Робота  управління державної реєстрації у розрізі місяців:

Квітень - 884 дії.

Травень - 1129 дій.

Червень - 1459 дій.

Липень - 1081 дія.

Серпень - 1605 дій

Вересень - 2504 дії.

Жовтень - 2600 дій.

Листопад - 2407 дій.

Грудень - 2442 дій.

Вибір читачів за тиждень

Відео