Віра Олександрович

Тернопілля: лише 17 звернень із 46-ти вирішили позитивно

звернення

Аж 46 письмових звернень платники адресували у ДФС Тернопільщини від початку цього року.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У першому кварталі цього року до територіальних органів ДФС в області надійшло 46 письмових звернень від 46 громадян, - уточнили фахівці. - Серед листів – 43 заяви і лише 3 скарги, причому колективних звернень не було.

звернення2
звернення2

Із загальної кількості отриманих письмових звернень найбільше надійшло у Тернопільську об’єднану державну податкову інспекцію (ОДПІ) та у ГУ ДФС в області. Решта – у Бучацьку та Кременецьку ОДПІ.

Серед авторів письмових звернень є підприємець, працівник бюджетної сфери, дві фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, а по 42 громадянах соціальний стан авторів звернень визначити неможливо, - додають у податковій. - За тематикою, 19 звернень стосувалися інформування про ухилення від сплати податків, адміністрування загальнодержавних податків – 9, реєстрації та обліку платників – 6, адміністрування місцевих податків – 4 звернення.

Із отриманих 46-ти письмових звернень розглянули у встановлений законом термін 41-не. Ще 5 - перебувають на виконанні, термін розгляду за якими не настав.

За результатами розгляду, 17 звернень вирішили позитивно, надали роз’яснення щодо чотирьох. Ще 4 перенаправили за належністю, а 12 - не підлягали розгляду, - кажуть у податковій. - Ще два звернення повернули авторам, щодо двох є відмова.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео