Орест Сарматський

У селі на Тернопільщині сталося те, чого чекали 20 років (фото)

сосулів03

У селі Сосулівка Чортківського району православні і греко-католики разом виносили Плащаницю

Незважаючи на протиріччя щодо почергового служіння в храмі, яке тривало упродовж двадцяти років, у селі Сосулівка нарешті

сталося те, до чого закликає сам Христос.

Як повідомляє прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ у Сосулівці громади УГКЦ і УПЦ КП об’єдналися разом у передпасхальних богослужіннях. Вони спільно виносили Плащаницю: православний священик разом з старшим братом православної громади та греко-католицький священик з старшим братом греко-католицької громади. Відтак, по черзі, об’єднавшись, парафіяни обидвох громад.

сосул02
сосул02

У Сосулівці 2/3 православних парафіян, решта - греко-католики. Після багаторічних почергових богослужінь в одному храмі, тут дійшли до глибшого порозуміння. Люди плакали від радості. Конфлікт вичерпаний і зараз мова йде про зближення двох громад у збереженні їхньої цілісності. Це є добрий приклад для інших, де є подібні ситуації.

Як розповів о. Володимир Заболотний, душпастир греко-католицької громади, яка належить до Бучацької єпархії УГКЦ, до цього молитовного дійства йшлося багато років, «щоб, зранені внутрішнім конфліктом душі, отримали зцілення через приклад своїх душпастирів і самі почали собі взаємно вибачати».

«Христове тіло, зображене на Плащаниці, спонукає не тільки замовкнути та осмислити своє життя і вчинки, але і дає зцілюючу благодать і впевненість, що ніхто не є покривджений, а, навпаки, зцілений і пригорнутий, як улюблена Божа дитина», - зазначив о. Володимир.

сосулівка
сосулівка

Він так пояснив причину цієї важливої події: «У нас нема що ділити: один Бог, одна Україна, яка проходить тепер одну Хресну дорогу, один Христос і одна Плащаниця. Після Революції гідності люди теж дозволили собі на переміну власних сердець. Це стало відчутно і тому такий результат».

Фото – відкриті мережі

Вибір читачів за тиждень

Відео