Чому вони всі їдуть до Тернополя, що вони тут забули?

Cs3ffLxnD3Y

Триденний фестиваль - 36 годин музики, літератури та спілкування. Міжнародний мистецький фестиваль «Ї» проводиться кожної весни в центральній частині міста. У 2017 - му році фестиваль відбудеться вп'яте. Участь у фестивалі беруть представники різних видів мистецтва - літератури, музики, кіноматографу, живопису не лише України, а найближчого зарубіжжя: Польщі, Білорусі, Литви, Латвії, опозиційної Росії. Традиційно фестиваль «Ї» триває протягом трьох днів. Зустрічайте наступну учасницю.

Елла Євтушенко — українська поетеса, перекладачка, презентуватиме поетичну книгу «Lichtung» на літературній сцені #festji2017 у Тернополі.

Солістка електронних проектів Микола і телевізор та Повсякденність, а також рок-гурту Drunk&Drowned. Лауреат нагород: Dictum, Молода республіка поетів, Смолоскип.

„Lichtung” — це нерівна подорож, з образними віражами та мініатюрними прірвами. Дуже часто цей світ справді може уміститися на невеличкому шматку простору, головне — щоб там було достатньо світла для проявлення усіх цих таких важливих для Елли Євтушенко, як для будь-якого поета чи поетки, речей і понять — життя, часу та любові. Найперше — ніби набравши повітря на повні груди — авторка випробовує можливості своєї поетичної діафрагми, буквально — це проба голосу Елли Євтушенко, визначення свого тематично-образного діапазону, технічних можливостей як мови, так і поетики (і виявляє тут неабияку розмаїтість, зокрема й формальну), стилістичних варіацій. Вона то заводить нас у контральто бестіарію, то підіймає на хвилях (нео)романтизму, милується утопленими і дорогами, то береться до авангардної композиції, руйнуючи будь-яку попередню тональність.

Фестиваль відбудеться 12,13,14 травня 2017 року в Українському домі «Перемога». Ціна квитка на всі три дні фестивалю на одну особу: 150 грн, кількість акційний квитків обмежена!
Детальна інформація за телефоном +380 (96) 987 59 92.

Вибір читачів за тиждень

Відео