Рекомендації тернополянам: Як позбутися весняної депресії 

f51cd9ffe659612ba615c77bcaf840fb

Кожна людина із приходом весни переживає стрес. Так відбувається тому, що у цей період збільшується вироблення гормонів, в тому числі, і гормонів стресу. В результаті нападає весняна хандра, яка може перерости в депресивний стан. Тож ТЕРЕН склав список рекомендацій, як не впасти у депресію.

Весною потрібно якомога частіше бувати на вулиці, адже на організмі може негативно позначатися відсутність сонячного світла. Дуже важливо також і привести до ладу свій раціон. Потрібно обов'язково включити в їжу тваринні білки та вітаміни групи Б. У той же час фізичні навантаження повинні бути дозовані, а сон - не менше 8 годин на добу. Не забороняється також і випити вранці чашку кави або з'їсти протягом дня шматочок шоколаду. Це необхідно для вироблення гормонів щастя - ендорфінів.

Фахівці радять, аби побороти нудьгу та депресію, займіться творчістю. Також рекомендується додати в свій інтер’єр якусь яскраву річ. Якщо з осінньою нудьгою допомагає впоратися червоний колір, то для боротьби з весняною більше підходять жовтий і оранжевий.

Також науковці визнали, що деякі продукти можуть допомогти позбутися депресії. Так, ананас допоможе впоратися навіть із розладами центральної нервової системи, тому що в ньому великий вміст ферментів, арахіс - багатий тіаміном-«вітаміном оптимізму», банани активізують вироблення серотоніну в організмі, який необхідний для того, щоб злагоджено працювала нервова система, волоські горіхи - джерело заліза, необхідного для кровотворення і підтримки тонусу. Крім того, в горіхах великий вміст магнію (хорошого антидепресанту), какао і шоколад - також джерело магнію, нестача якого може спровокувати почуття занепокоєння, що приводить до стресу, а згодом і депресію, полуниця містить залізо і вітаміни, що піднімають життєвий тонус, вівсянка - містить тіамін і магній (вітамін бадьорості та оптимізму), насіння (соняшник) - що містяться в ньому мікроелементи , регулюють стан нервової системи, а одноманітний процес лузання діє заспокійливо сам по собі, повідомляють на uwm.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео