Орест Сарматський

Тернопільщині розповіли, як господарювати з розумом

і01

У Тернополі презентовано книгу «Садівництво» із серії «Господарюємо з розумом».

У відділі сільськогосподарської літератури Тернопільської обласної наукової універсальної бібліотеки відбулася презентація книжки «Садівництво», із серії «Господарюємо з розумом».

Це конспект лекційного циклу фахівців Кременецького ботанічного саду, повідомляє тутешній сайт.

Матеріали книги будуть особливо корисні не тільки аматорам садівництва та студентам навчальних закладів, але й підприємцям, які мають в планах початок або розширення бізнесу в аграрному секторі, керівникам та активістам місцевого самоврядування.

і02
і02

Юлія Бондючна, провідний фахівець сектору екологічної освіти Кременецького ботанічного саду, змістовно розповіла учасникам заходу про ідею створення книжки. Вона ж є автором однієї із лекцій циклу. Усього ж до видання увійшло чотири лекції. Є тут цікаві розповіді про садівництво як пріоритет розвитку сільського господарства, інформація про плодові культури Волині й Поділля, нові пряно-ароматичні культури та їх використання, нові підходи в ландшафтному дизайні при озелененні присадибної ділянки.

і03
і03

Ганна Павлюк – завідувачка сектору екологічної освіти розповіла про роботу Кременецького ботанічного саду, історію його створення,  структуру, види експозицій. Вона провела презентацію рослин, які знаходяться в експозиціях закладу, розповіла про природні ландшафти Кременеччини, чим дуже зацікавила відвідувачів заходу.

heligan-garden-05
heligan-garden-05

А слайдфільм «Пори року саду Волинських Афін» додав кольорів, барвів, тонів, «запахів», і всі ніби віртуально побували в найстарішому ботанічному саду України, насолодилися різнобарв’ям рослинного світу.

Фото: ТОУНБ

Вибір читачів за тиждень

Відео