Навчальні заклади Тернопільщини – в топ-100 шкіл України

top100-810x540

Авторитетний журнал «Фокус» на підставі результатів зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року склав рейтинг 100 найкращих шкіл України.

Як повідомляють в Управлінні освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, у престижному списку - чотири школи з Тернопільщини – одна з Чорткова та три з Тернополя. Чортківська гімназія імені Маркіяна Шашкевича у рейтингу знаходиться найвище – на 44-му місці. Тернопільська  Українська гімназія імені Івана Франка – на 47-му місці. Ще дві школи з Тернополя – спеціалізована школа І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням іноземних мов та спеціалізована школа І-ІІІ ст.  №29  з поглибленим вивченням іноземних мов – розмістилися відповідно на 81 та 87 місцях.

Очолили престижний рейтинг київський ліцей «Інтелект», Івано-Франківська гімназія №1 та медліцей з Дніпра. За кількістю шкіл у топ-100 Тернопільська область розділила шосте місце з сусідньою Івано-Франківщиною. Вище за нас – місто Київ, Львіська, Дніпропетровська,  Харківська та Волинська області.

В основу дослідження увійшли статистичні дослідження повних даних ЗНО всіх випускників 2016 року. Щоб уникнути похибок малих вибірок автори дослідження брали до уваги школи, де було, як мінімум, 20 випускників.

Вибір читачів за тиждень

Відео