Віра Олександрович

Заздріть: тернопільські поліцейські поїдуть на… Євробачення-2017

unnamed (13)

Понад 50 поліцейських із Тернопілля охоронятимуть порядок у столиці України, коли там відбуватиметься пісенний конкурс Євробачення-2017.

Наші правоохоронці працюватимуть на рівних із київськими і представниками із інших областей (див. довідку унизу – прим.). Про це «Терену» повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області, полковник Олександр Богомол.

unnamed (14)
unnamed (14)

Нагадаємо, частина тернопільських правоохоронців досі перебуває на сході України. Хоча нині на ротації відправляють набагато менше поліцейських. Постійно у зоні АТО – бійці роти (батальйон нещодавно скоротили – прим.) поліції особливого призначення «Тернопіль». Є ще кілька підрозділів, представники яких їздять на схід на короткі періоди. Тобто час від часу за потреби залучають кінологів, вибухотехніків і навіть оперативників.

  • Але масовості уже немає. Адже на початках у нас до 170 людей постійно перебували у зоні АТО, - додає пан Богомол. – Слава Богу, тепер вони можуть допомогти тут, на місці… Але ми маємо під боком сусідів, у яких є бурштин. Також доводиться час від часу допомагати…

Окрім того, досить часто цілі групи поліцейських відправляють до столиці. Переважно їх залучають до якихось оперативних відпрацювань чи охорони громадського порядку під час масових заходів.

  • Ось і на Євробачення плануємо відправити нашу команду. Із Тернополя поїдуть 52 поліцейських, - уточнює полковник. – Їхнім завданням буде охорона порядку.

Втім, Олександр Богомол запевнив: на якість роботи правоохоронців на Тернопіллі такі переміщення поліцейських не впливають.

unnamed (12)
unnamed (12)

Фото із відкритих джерел

Довідка. МВС спільно з Мінсоцполітики, ОБСЄ, Нацполіцією і ДПС підготували для іноземних гостей Євробачення-2017 інформаційні листівки. У буклетах виклали кілька порад, як поводитися іноземцям під час перебування в Україні. Працівники української поліції, якщо вони у формі, повинні представитися і пояснити, чому перевіряють документи іноземця. Якщо працівник правоохоронних органів не має відповідного строю, повинен сам показати документи озвучити причину перевірки. "Якщо людина, яка вас спинила, не показує власних посвідчень – це шахрайство», – йдеться у листівці.

Вибір читачів за тиждень

Відео