/ /Агро-новини 21 квітня

18 Жовтня 2019, П’ятниця


Фотофакт
На Тернопільщині в аварії загинули люди (фотофакт)

Відео
Відома тернополянка розповіла про особливість своєї роботи (відео)

Відео
На Тернопільщині через аварійний стан мосту страждають жителі села (відео)

На Тернопільщині виловлюють червонокнижну рибу для дослідження (фото)

Фотофакт
У Тернополі водії паркуються проти правил (фотофакт)

Це цікаво
18 жовтня в історії Тернопільщини

У Лановецькій громаді працюватиме волонтерка Корпусу Миру США

У Скала-Подільській громаді проведуть тренінг «Фінансова грамонтність»

Проща сільських жінок до Зарваниці з нагоди «професійного» свята (фото)

17 Жовтня 2019, Четвер


Інклюзивно-ресурсний центр Шумської ОТГ розпочав співпрацю з творчою майстернею (фото)

Погода
Швидко тане жовтневий день – не прив’яжеш за тин

У Тернополі невідомі познайомились з перехожим, щоб обікрасти його помешкання

Президента цього тижня на Тернопільщині не буде

На що хворіють мешканці Тернопілля

Відео
У Тернополі в продуктовому магазині жінка викрала з каси всю готівку (відео)

Тернополяни просять відремонтувати прибудинкову територію на одній із вулиць

У Чорткові капітально відремонтували реабілітаційний центр (фото)

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Фоторепортаж
Виставка у тернопільському «Бункермузі» пропонує зануритись у себе

Тернополян запрошують на безкоштовний кіновечір наукової фантастики

Анонс
До Тернополя завітає тріо «Мар’яничів»

Анонс
Тернополян запрошують поборотися за перемогу на велосипедах

Анонс
У Тернополі проведуть благодійний ярмарок, щоб допомоги тваринам

Це цікаво
Тернопільські місцини, що бачили Івана Франка (фото)

На Тернопільщині рятувальники та працівники поліції розшукують зниклу пенсіонерку

Троє братів перетворили нішевий напрямок у прибутковий медовий бізнес (Агроновини)

На Громадський бюджет 2020 року затвердили 67 проектів

На Тернопільщині дорожчає гречка

На Лановеччині перекинувся трактор з трьома людьми

Як виглядає осінь в кадрі тернополян (фото)

На Чортківщині люди знову перекрили дорогу, вимагаючи її ремонту

Тернополянки влаштовують благодійний музичний марафон заради сердець дітей

Водії у Тернополі продовжують дивувати (фото)

Фоторепортаж
Місце, що зберігає пам’ять про тернопільський давній Поділ (фоторепортаж)

У Ланівцях на сесії вирішувались важливі питання

Фотофакт
У Бережанах представники влади відвідали ветеранів ОУН та УПА (фотофакт)

У Кременці обурюються станом кладовищ (фото)

У Тернополі затримали серійну злодійку

Відео Фоторепортаж
У Кременці відзначають 200-річчя закладу, що дав життя університетам у Тернополі та Києві (фоторепортаж, відео)

Чоловік щез, прихопивши міндобрив на 15 тисяч гривень

Вдалий день в тернополян починається із крові

На Тернопільщині затримали злодійку

Фоторепортаж
У центрі Кременця вчили рятувати життя (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Час, коли Тернопіль схожий на фламінго (фоторепортаж)

Студенти педагогічного університету вибороли Кубок Тернополя (фото)

Нагорода «Доброволець Тернопільщини» поїде до Іспанії

Жителі Тернопільщини обурені самовільним паркуванням (фото)

На Чортківщині знову ліквідовували пожежу

Чого чекати тернополянам: в одній із країн планують заборонити рекламу солодких напоїв

На Тернопільщину завітає черниця, яка зцілює людей

Фотофакт
У Заліщиках оновлюють пішохідні переходи (фотофакт)

Фотофакт
У селі під Збаражем відкрили цікаву виставку (фотофакт)

Агро-новини 21 квітня

Ринок переробки фруктів та овочів активно росте

Світовий ринок все більше потребує фруктів та овочів, які пройшли глибоку переробку. Якщо у 2014 році ця галузь сягнула $203,3 млрд, то у 2020 р. очікується ріст до $319,9 млрд.

Про це з посиланням на звіт американської консалтингової компанії Zion Market Research повідомляє «Шувар».

Як відзначають експерти, ринок плодоовочевої переробки досить швидко еволюціонує, щороку збільшуються інвестиції в цей сектор, крім того, інтенсивно зростає експорт в країнах з більш-менш розвинутим виробництвом. При цьому такі види обробки як сушіння, консервування, заморозка, приготування джемів та соків, особливо популярні через те, що продовжують термін реалізації та придатності продуктів, а це допомагає споживачам отримувати поживну та корисну продукцію протягом всього року.

Розвитку галузі сприяє зміна звичок у споживанні продуктів харчування. Потреба у доступних свіжих та здорових продуктах, які не потребують довгого приготування, щороку зростає. На розвиток галузі також впливають і підвищення купівельної спроможності населення та урбанізація суспільства загалом. Це, в свою чергу, стимулює розвиток технологій переробки фруктів та овочів, говориться в повідомленні.

За даними Zion Market Research, майже половину цієї продукції виробляють зі свіжих фруктів, а частка консервованих продуктів є найбільшою. У 2014 р. частка консервованих овочів та фрукті в світовому ринку продуктів харчування і фрукти становила 20%. Очікують, що згодом ця частка буде зменшуватись за рахунок збільшення споживання свіжої продукції на хвилі популяризації здорового харчування.

В Україні завершили підживлення озимих культур

Усі регіони України завершили підживлення озимих культур. Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

В цілому з початку весняних польових робіт було проведено підживлення озимих культур на зерно на площі 7,1 млн га та озимого ріпаку — на 872 тис. га.

Зараз завершується посів ранньої групи зернових: засіяно 2,2 млн га від запланованих 2,4 млн га.

Зокрема:

* ярої пшениці посіяно 154 тис. га, або 85% від прогнозу (180 тис. га);

* ярого ячменю – 1,5 млн га, або 91% від прогнозу (1,6 млн га);

* вівса – 190 тис. га, або 92% від прогнозу (207 тис. га);

* гороху – 369 тис. га, або 112% від прогнозу (330 тис. га).

Кукурудзи на зерно засіяно 236 тис. га, або 5% від прогнозу (4,5 млн га), цукрових буряків — 251 тис. га, або 86% від прогнозу (293 тис. га). Соняшник посіяно на площі 1,0 млн га, або 19% (5,4 млн га).

Розпочато посів сої, який уже проведено на площі 24 тис. га або 1% до прогнозу (1,9 млн га).

Студенти створюють з макулатури блокноти, які проростають

Студенти Вінницького технічного університету вигадали цікавий спосіб переробки макулатури, роблячи з неї блокноти з насінням, що проростає.

Про це повідомляє «День».

Технологія проста: використаний папір рвуть на невеликі шматочки, перемелюють його з теплою водою в блендері, отриману масу рівномірно розподіляють на ситі, щоб вода стекла. На цій стадії додають насіння (наприклад квітів). Суміш висушують праскою або ж природним шляхом. У результаті отримують досить щільний аркуш паперу, на якому помітні маленькі насінини майбутніх рослин.

Як розповідають студенти, з такого листа можна виготовити вітальну листівку або ж обкладинку для блокнота. А коли рослина проросте, її пересаджують із паперового в звичайну ґрунт.

«Ми вже ініціювали серію майстер-класів серед представників різних громадських об’єднань. Вчимо їх, як переробляти макулатуру і виготовляти з неї сувенірну продукцію з насінням всередині або зі зворотного боку. Що посадити — кожен вибирає самостійно. Знаю точно, що у деяких учасників наших занять вже проросла редиска і пробився крізь папір пагін майбутньої матіоли», — говорить студентка, ініціатор майстер-класів Яна Чайковська.

Таким чином студенти прагнуть підвищити экосвідомість городян і зберегти природу.

 

34

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора