Оксана Бучко

Тернополянам обіцяють зменшити тарифи на тепло

1476707025_keep_warm

Спосіб зменшити суму оплати за послугу з централізованого опалення для населення знайшла Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Це зроблять завдяки новій методології розподілу природного газу, повідомляє wz.lviv.ua з посиланням на повідомлення, передане Укрінформ.

Відповідно до розрахунків НКРЕКП, для родини в однокімнатній квартирі сума платіжки зменшиться майже на 300 грн; для родини, що мешкає у двокімнатній квартирі - на більше, ніж 400 грн.

 - Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведено розрахунки тарифів на теплову енергію для першої групи ліцензіатів, які можуть бути схвалені для одержання пропозицій зацікавлених сторін з урахуванням: нової методології визначення та розрахунку тарифів на послуги розподілу природного газу; нового рівня мінімальної заробітної плати, передбаченого законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Середнє зменшення тарифу по зазначених ліцензіатах складатиме близько 60 грн за 1 Гкал, або більше 5% від діючого на сьогоднішній день тарифу на теплову енергію», — йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео