Орест Сарматський

Агро-новини 22 квітня

квіт22

Експерти: Після великодніх свят ціни на м'ясо знизяться

Після завершення великодніх свят очікується зниження цін на м'ясо, в межах 6-10% під впливом низхідного цінового тренду на ринку живої худоби.

Про це повідомили в «Українському клубі аграрного бізнесу» (УКАБ).

Відзначається, що наразі оператори ринку констатують про високий рівень відпускних цін на яловичину через необхідність реалізувати продукцію, яка була закуплена за високими цінами, що спостерігались в кінці березня – на початку квітня.

2201
2201

«Зниження цін на яловичину та свинину очікується після завершення «піку» попиту. Вартість курятини буде відносно стабільною, з можливим незначним коливанням в межах 3-5%», — повідомили в УКАБ.

Україна зможе безмитно експортувати кукурудзу в Кенію

Українські компанії отримали право безмитного експорту до Кенії зерна жовтої (кормової) кукурудзи до 30 серпня 2017 року в обсязі 363 тисячі тонн. Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

«Відповідно до листа Міністерства сільського господарства, тваринництва і рибного господарства Кенії, визначаються 22 компанії Кенії, які мають право безмитного імпорту жовтої кукурудзи», — уточнили в Мінагропроді.

2202
2202

Також відзначається, що державним казначейством Кенії 12 квітня 2017 року пом’якшено вимоги до вмісту ГМО в імпортованій кукурудзі. Зокрема, імпортована у Кенію кукурудза має відповідати стандарту.

Україна — восьма в світі за виробництвом сої

Українські сільгоспвиробники зацікавлені як у збільшенні виробництва сої та соєвої продукції, так і у нарощуванні її експорту до країн Європейського союзу.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час прес-конференції, інформує Мінагропрод.

«Соя та соєва продукція, особливо шрот користується попитом на європейському ринку, а Україна може стати одним із її основних постачальників. Виходячи з цього, українські виробники зацікавлені в подальшому розширенні виробництва сої в Україні», — зауважила Олена Ковальова.

В 2016/17 МР в Україні з площі 1,9 млн га було зібрано 4,3 млн т сої, що є рекордним показником за роки незалежності. Середня урожайність склала 23,1 ц/га та є найвищою за останні 27 років. Мінагропрод та експерти галузі прогнозують зростання в наступному сезоні посівних площ під сою на 100-200 тис. га та, відповідно, врожаю сої — на 10-13%.

2203
2203

«Наразі майже 40% сої, що виробляється в світі — експортується. З урахуванням експорту продуктів переробки сої (шрот) на експорт припадає понад 55% світового виробництва сої», — зазначила Олена Ковальова.

За її словами, незважаючи на достатньо коротку власну історію з культивації сої, Україна спромоглася за останні 10 років зробити значний прорив. За прогнозами USDA, в поточному 2016/17 сезоні Україна вийшла на 8 позицію в рейтингу світових виробників сої, а серед найбільших експортерів сої Україна є сьомою з часткою в світовому обсязі торгівлі близько 2%.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео